Sarayköy’de geri dönüşüm malzemelerinden kütüphane oluşturuldu – D20Haber
26.04.2024, Cuma
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. SARAYKÖY
  8. /
  9. Sarayköy’de geri dönüşüm malzemelerinden kütüphane oluşturuldu

Sarayköy’de geri dönüşüm malzemelerinden kütüphane oluşturuldu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 1 Nisan 2022 Cuma - 17:59Güncelleme: 1 Nisan 2022 Cuma - 18:04
Sarayköy’de geri dönüşüm malzemelerinden kütüphane oluşturuldu

Sarayköy Halk Eğitimi Merkezi, kurumuş ağaç gövdesi ve atık raflardan kitaplık, eski dikiş makinesinden masa, kotlardan ve iplerden makrome yaparak "Sıfır Atık Kütüphanesi" kurdu.

“Sıfır Atık” projesi, Sarayköy'de hayat buldu. Kurumuş ağaç gövdesi ile atık durumdaki raflar kitaplığa dönüştürüldü. Eski dikiş makinesinden ise masa yapıldı. Atıl durumdaki sandalye ve koltuklar oturma grubu olarak değerlendirildi. Kullanılmış kotlardan ve iplerden makrome yapılarak kitaplık oluşturuldu.

Bu çalışmaların yer aldığı sergi, Sarayköy Kaymakamı Celalettin Cantürk, Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Süleyman Ekici, Sarayköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Akhan, Sarayköy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Halil Kaya, kursiyer ve vatandaşlar katıldığı törenle açıldı.

Sergide emeği geçenlere teşekkür eden İlçe Kaymakamı Cantürk, "Kütüphane Haftası içerisinde anlamlı bir projenin hayat bulmasından dolayı çok mutlu oldum. Farkındalık yaratan bu anlamlı projede emeği bulunan tüm eğitimcilerimizi ve kursiyerlerimizi tebrik ediyorum" dedi.

Çevre kirliliğinin önüne geçilmesi için geri dönüşümün önemli olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Özbaş ise, "Biliyoruz ki Sıfır Atık projesi gelecek nesillerimize temiz ve gelişmiş bir Türkiye ile yaşanabilir bir dünya bırakmak amacıyla yola çıkılan bir çevre hareketidir. Bugün burada görmüş olduğumuz manzara farkındalık arttıracak, birçok kişiye yeni yönler verecektir. Yaşamımız için büyük anlam teşkil eden projede emeği geçen tüm yöneticilerimize ve kursiyerlerimize teşekkür ediyor, başarılar diliyorum" diye konuştu.