50 milyon liralık yatırımla hayata geçirildi, törenle hizmete alındı – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. SARAYKÖY
  8. /
  9. 50 milyon liralık yatırımla hayata geçirildi,...

50 milyon liralık yatırımla hayata geçirildi, törenle hizmete alındı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 9 Mart 2024 Cumartesi - 23:32Güncelleme: 9 Mart 2024 Cumartesi - 23:32
50 milyon liralık yatırımla hayata geçirildi, törenle hizmete alındı

Spor Toto Teşkilatı ve Sarayköy Belediyesi iş birliğinde 50 milyon liralık yatırımla hayata geçirilen Gençlik Merkezi ve Kapalı Yüzme Havuzu, düzenlenen törenle açıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Spor Toto Teşkilatının 30 milyon lira ve Sarayköy Belediyesinin de 20 milyon liralık yatırımıyla toplam 50 milyon TL’ye tamamlanan Gençlik Merkezi ve Kapalı Yüzme Havuzu için resmi açılış töreni düzenlendi.

  

Açılış törenine AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı Nihat Zeybekci, AK Parti Denizli Milletvekilleri Cahit Özkan, Şahit Tin, Nilgün Ök, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, İlçe Kaymakamı Celalettin Cantürk, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş ve eşi ile çok vatandaş katıldı.

“SARAYKÖY TEMEL ATMALARA ALIŞTI”

Törende konuşan Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Gençlik Merkezi ve Kapalı Yüzme Havuzu projesinin ilçe halkına verdiği sözlerden biri olduğunu dile getirdi. Özbaş, “Sarayköy son 10 yılda temel atma törenlerine, açılışlara çok alıştı. Ama bu bizim için yeterli değil. Daha çok işler yapacağız.Bugün hayallerimizi süsleyen spor kompleksimizin açılışını yapıyoruz. Hakikaten bir başka güzelliğe hem ev sahipliği hem de şahitlik ediyoruz. Türkiye Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışır, 100 yıllık tesisimiz hayırlı olsun” dedi.

“MARKA ŞEHİR OLACAK”

“Sarayköy kültürde, sanatta ve eğitimde marka bir şehir olacak” diyen Özbaş, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

“Kültür Merkezimizi inşa ettik. Eğitimde zirve olacak dedik. Üniversitemizi yaptık. Sporda da vizyon olacak dedik bu tesisimizin açılışını yapıyoruz. Bu tesisi yaparken şunu hayal ettik. 1926’da Cumhuriyetten, Atamızdan bize emanet Sarayköy Spor Kulübümüz var. Gençlerimizden sevdikleri spor branşını öğrendikten sonra kulübümüzün lisanslı sporcusu olarak Türkiye şampiyonu hatta olimpiyat şampiyonluğu hedefinde olmalarını çok istiyoruz. 10 yıl önce Sarayköy hak ettiğini alacak diye çıktığımız bu yolda başımız hiç öne eğilmedi. Devletimizin tüm imkanlarını kazanarak hep yukarılara çıktı. Bundan sonra da 10 yıl önce başlayan bu hizmet destanı artarak devam edecek. Şehrimizi 32 mahallesini de beraber daha da güzelleştireceğiz. Sizler bizim yanımızda olduğunuz sürece çalışmaya devam edeceğiz. Bu tesiste emeği geçen başka Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, önceki dönem Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na,şimdiki Gençlik ve Spor Bakanımız Osman AşkınBak’a, sayın Bakanımız Nihat Zeybekci’ye, milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Ömer İlman’a, Kaykamamımız Celalettin Cantürk’e, tüm çalışma arkadaşlarıma ve desteklerini bizlerden eksik etmeyen Sarayköylü hemşehrilerimize çok teşekkür ediyorum.”

ZOLAN: 2004 YILINDA BÖYLE BİR TESİS YOKTU

Spor kompleksinin çok güzel olduğunu ifade eden Zolan ise konuşmasında şunları söyledi:

“Söze gerek yok. Gençlik Merkezi ve Kapalı Yüzme Havuzu’nun kendisi konuşuyor. Duyana konuşuyor. Denizli’de 2004 yılında böyle tesis yoktu. Gayret ettik çalıştık ve bu güzelliklere kavuştuk. Açılış yapmak kolay ama bu hale getirmek çok da kolay değil. Gençlerimizin doğru adresi, burası sporun merkezi. Çocuklarımıza bu kötü demek yerine doğru olanı ortaya koymak gerekiyor. Bu tesis de doğru örneklerden en güzeli. Sarayköy’de spor yaparak geleceğe çok güzel gençlik gelecek. Gelecekte bayrağı teslim edeceğimiz gençlerimiz bizlerden daha başarılı, daha güzel hizmetler edecek. Sarayköyümüze hayırlı uğurlu olsun. Hizmet destanlarımız daim olsun inşallah.”

“SARAYKÖY KAZANDI”

Sarayköy’ün hizmet belediyeciliği ile çok değiştiğini kaydeden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci, “Bundan 15 sene önce Sarayköy’de çocuklar tenis oynayacaklar, artık tenis kortları olacak. ‘Sarayköy’ün her yerinde basketbol, halı sahalar olacak’ dendiğinde ‘hadi canım’ derlerdi. Bugün geldiğimiz noktada her şey gerçekleşiyor. Sadece bir asfalta ve kaldırıma razıyken alt yapısıyla, üst yapısıyla, doğal gaz, kültür merkeziyle artık buralarageldi belediyecilik. Sarayköy kazandı.Sarayköy kendine oy verdi” dedi.

CANTÜRK’TEN TEŞEKKÜR

İlçenin spora olan yoğun ilgisiyle öne çıktığını belirten Sarayköy Kaymakamı Celalettin Cantürk, “Bugün Sarayköy adına mutlu bir gün. Mutluluğu birlikte yaşıyoruz. Sarayköy spora olan düşkünlüğüyle önemli bir yerde. Bugün açtığımız bu güzel tesisimiz ile spor alanındaki başarıda çok bahsedileceğimize inanıyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri spor kompleksini gezdi, eğitim alan kursiyerleri ziyaret ederek başarılar diledi. Raketleri ellerine alan protokol üyeleri gençlerle tenis oynadı. Basketbol kursunda ise gençlerle topları potaya atmaya çalıştılar.