Sarayköy’de gaziler onuruna yemek – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. SARAYKÖY
  8. /
  9. Sarayköy’de gaziler onuruna yemek

Sarayköy’de gaziler onuruna yemek

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 19 Eylül 2023 Salı - 16:51Güncelleme: 19 Eylül 2023 Salı - 16:51
Sarayköy’de gaziler onuruna yemek

Sarayköy Belediyesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921’de Mustafa Kemal Atatürk’e “Gazi” ünvanı verilmesinin yıl dönümünde, gaziler onuruna yemek düzenledi.

Sarayköy’de 19 Eylül Gaziler Günü için ilk tören Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Çelenk sunma törenine Sarayköy Kaymakamı Celalettin Cantürk, Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Askerlik Şubesi Başkanı Teğmen Furkan Turan, Jandarma Komutanı Murat Çay, İlçe Emniyet Müdür Vekili Tayfun Ercan, ilçe protokolü, gaziler, şehit yakınları, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı ve Garnizon Komutanlığının çelenk sunumunun ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Teğmen Furkan Turan yaptı.

Gaziler Günü kutlama programları, Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş’ın Şehit Hüseyin Kuş Parkı’nda gaziler onuruna düzenlediği yemek ile devam etti. Özbaş, gazilere hediye takdim etti.
Daha sonra Özbaş, sağlık sorunları nedeniyle törene katılamayan Kore Gazisi Halil Yener ve Kıbrıs Gazisi Ömer İşlek’i evlerinde ziyaret ederek günlerini tebrik etti. Özbaş, şunları söyledi:

“Gazi, Türk kahramanlığı destanını yazan kahramanın adıdır. Bizlere, güzel ülkemizi emanet eden, huzur ve barış içinde yaşamak vazifesini bizlere tevdi eden; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle anıyorum. Ay yıldızlı bayrağımız için vatana can adayan kıymetli şehitlerimiz ve gazilerimizin bize emanet edip, bıraktığı vatanımızda onlardan aldığımız ilham ve gururla milletimize, ülkemize en iyi şekilde hizmet etmek için çalışıyoruz.”