Sarayköy’de atıl haldeki bina sosyal tesise dönüştürülüyor – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. SARAYKÖY
  8. /
  9. Sarayköy’de atıl haldeki bina sosyal tesise...

Sarayköy’de atıl haldeki bina sosyal tesise dönüştürülüyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 7 Şubat 2024 Çarşamba - 15:48Güncelleme: 7 Şubat 2024 Çarşamba - 15:48
Sarayköy’de atıl haldeki bina sosyal tesise dönüştürülüyor

Sarayköy Belediyesi tarafından ilçenin Duacılı Mahallesi’nde bulunan atıl haldeki binanın, çok amaçlı sosyal tesise dönüştürülerek hizmete alınacağı bildirildi.

Mahalle ziyaretlerini sürdüren Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, vatandaşlarla bir araya gelerek istek ve önerileri dinliyor.

 

ÇALIŞMALARA BAŞLANDI

Duacılı Mahallesi ziyaretine, vatandaşlardan ikinci bir tesis yapılması yönünde talep aldıklarını kaydeden Özbaş, mahallede atıl vaziyette duran binanın projeye eklenerek ederek çok amaçlı tesis çalışmalarına başlandığını dile getirdi.

5 MİLYON LİRAYA MAL OLACAK

500 metrekare alanda yer alacak tesisin tadilat çalışmaları sürerken, içerisinde yemek pişirme yeri, gelin odası ve tuvaletin yer alacağı belirtildi. Çevresinde bir oyun parkı da yer alacak sosyal tesisin düğün, nişan, mevlit gibi hayır yemeklerinde kullanacağı, toplam maliyetin ise 5 milyon lira olacağı ifade edildi.

“32 MAHALLEMİZE DE AYNI HİZMETİ GÖTÜRMEYE ÇALIŞIYORUZ”

İlçenin 32 mahallesine de aynı hizmeti götürmeye çalıştıklarını söyleyen Özbaş, şunları söyledi:

“Bugüne kadar ilçemize 14 yeni kapalı pazar yeri ve çok amaçlı tesis yaparken var olan tesislerin ise tadilat, bakım ve genişletme çalışmalarını yaptık. Yaptığımız ziyaretlerde hemşehrilerimizle bir araya gelerek taleplerini dinleme fırsatı doğuyor. Böylelikle ihtiyaç ve isteklerine yanıt olacak çalışmalara hep birlikte imza atıyoruz. Duacılı Mahallemize de yapacak olduğumuz çok amaçlı sosyal tesisin hemşehrilerimize, mahallemize ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.”

MUHTAR VE MAHALLE SAKİNLERİNDEN TEŞEKKÜR

Duacılı Mahallesi Muhtarı Selim Güdücü, çalışmayla ilgili olarak, “Burası kravatçı olarak bilinen atıl bir yerdi. Burasıyla ilgili Ahmet Başkanımızdan talebimiz vardı. Çok sağ olsun o da talebimize karşılık verdi. Buranın yapımında büyük emeği var, teşekkür ederiz. Bizim mahallemiz Sarayköy’ün en büyük mahallelerinden bir tanesi. Yaz sezonunda düğünler birbirine denk geliyordu. Kapalı pazar yerimiz var ancak yetersiz geliyordu. Burası bizim için çok iyi oldu” dedi.

Mahalle sakinleri ise şöyle konuştu:

Bilal Yıldız: İnanılmaz güzel oldu. Çünkü uzun zamandır kravatçı tesisleri olarak bildiğimiz yer. Çok kötüydü. Zaten İzmir-Denizli asfaltı üzerindeydi. Duacılımıza yeni bir yer kazandırıldığı için gerçekten Ahmet Necati Özbaş’a teşekkür ederim. Zaten uzun yıllardır köyümüz için her şeyi yapıyor Başkanım. Duacılı ile iç içe yaşayan insandır. Bu yapılan hizmetle mahallemizin büyük bir eksikliğini tamamlamış oldu.