Sarayköy Tarım ve Kültür Festivali kortej yürüyüşü ile başladı – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. SARAYKÖY
  8. /
  9. Sarayköy Tarım ve Kültür Festivali kortej...

Sarayköy Tarım ve Kültür Festivali kortej yürüyüşü ile başladı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 24 Ağustos 2023 Perşembe - 09:34Güncelleme: 24 Ağustos 2023 Perşembe - 09:34
Sarayköy Tarım ve Kültür Festivali kortej yürüyüşü ile başladı

Sarayköy Belediyesi tarafından düzenlenen Sarayköy Tarım ve Kültür Festivali, kortej yürüyüşü ile başladı.

Bu yıl 15’incisi düzenlenen Sarayköy Tarım ve Kültür Festivali, bando eşliğindeki kortej yürüyüşü ile start aldı. 2 kilometrelik yürüyüş renkli görüntülere sahne olurken Atatürk Parkı’nda sona erdi.

 

Festivalin ilk açılışına Sarayköy Kaymakamı Celalettin Cantürk, Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, eşi Esin Özbaş, Denizli Kültür ve Turizm Müdürü Turhan Veli Akyol, Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, Sarayköy Emniyet Müdürü Amiri Tayfun Ercan, Karakol Komutanı Jandarma Teğmen Murat Çay, Askerlik Şubesi Başkanı Jandarma Teğmen Furkan Turan, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Paşalıoğlu, MHP İlçe Başkanı Hasan Konya, siyasi parti, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başlayan festivalin açılış konuşmasını yapan Özbaş, Sarayköy’ün ülke ekonomisine önemli katma değer sağladığını, tarımıyla, kültürüyle, tarihiyle özel yeri olduğunu dile getirdi.

“BÜYÜK HAYALERİMİZ VAR”

İlçede belediye başkanlığı yamaktan gurur duyduğunu söyleyen Özbaş, konuşmasında şunları söyledi:

“Böylesi zengin ve bereketli topraklara sahip güzel ilçemizde belediye başkanlığı yapmaktan büyük onur ve gurur duyuyorum. Büyük hayallerimiz var. Bugüne kadar hayal ettiğimiz projeleri tek tek hayata geçirdik. Bundan sonra da yapmak istediğimiz büyük projelerimiz için hayallerimiz var. İnanıyorum ki hemşehrilerimizin desteği ile anlamlı ve güzel projelerimizi hayata tek tek geçireceğiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne milletimiz ile tek vücut olarak ilçemize değer üzeri değer katarak çıkacağız. Festivalimizin ilçemize, şehrimize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Festivalimizde bizi yalnız bırakmayan tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum.”

FESTİVALLERİN ÖNEMİNE VURGU

Festivallerin önemine dikkat çeken Sarayköy Kaymakamı Cantürk, “Bir şehir için festivaller çok önemlidir. Çünkü festivallerin özelliği dünya tarihine bakıldığında o coğrafyanın geçmişten gelen kültürü bir sonraki nesile aktarmak için aracı olur, geniş kitleye tanıtır. Festivalin yapılmasından kaynaklı vatandaşlarımızın ve esnaflarımızın ne kadar mutlu olduklarını gördüm. Festivalimizde emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Değirmenci ise, Sarayköy’ün coğrafi açıdan zengin olduğunu belirterek “Festivalimizin hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

FESTİVALDE İLK GÜN GERİDE KALDI

Konuşmaların ardından festival boyunca açık olacak panayır alanı il ve ilçe protokolü tarafından gezildi. Festivalin birinci günü Şef Günay Kıras ve solist Osman Mutoğlu’nun pop ve rock konseri ile sona erdi.

24 AĞUSTOS PROGRAMI

24 Ağustos Perşembe günü saat 11.00’de Sarayköy Belediyesi Kültür Merkezi’nde “Cumhuriyet’in 100. Yılında Sarayköy” isimli söyleşi düzenlenecek. Prof. Dr. Turgut Tok ve Prof. Dr. Ercan Haytoğlu’nun konuşmacı olarak katılacağı söyleşide Sarayköy’ün önemli tarihi ele alınacak.

Saat 21.30’da ise vatandaşlar Atatürk Parkı’nda düzenlenecek Türk Halk Müziği konseri ile buluşacak.