Sarayköy Festivali 23-27 Ağustos’ta – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. SARAYKÖY
  8. /
  9. Sarayköy Festivali 23-27 Ağustos’ta

Sarayköy Festivali 23-27 Ağustos’ta

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 18 Ağustos 2023 Cuma - 12:46Güncelleme: 18 Ağustos 2023 Cuma - 12:46
Sarayköy Festivali 23-27 Ağustos’ta

Sarayköy Festivali, 23-27 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek. İlçenin geleneksel kültür ve değerleri ile yöresel ürünlerin tanıtılacağı Tarım ve Kültür Festivali’nde ünlü sanatçılar da konser verecek.

Sarayköy Tarım ve Kültür Festivali, bu yıl Sarayköy Belediyesi tarafından 15. kez düzenlenecek. İlçenin tanıtımında önemli bir rol oynayan festival programı, Sarayköy’ün değerleri göz önünde bulundurularak özenle hazırlandı.

23 Ağustos Çarşamba günü başlayıp, 27 Ağustos Pazar günü sona erecek 15. Sarayköy Tarım ve Kültür Festivali’nin programında Haluk Levent, Derya Uluğ ve Zakkum konserleri de yer aldı.

 

ÖZBAŞ’TAN DAVET

Denizlilileri festivale davet eden Özbaş, “Sarayköy kültürümüzün, geleneklerimizin bir aynası olan festivalimizde binlerce misafirimizi ağırlamak için heyecanla bekliyoruz. 23 Ağustos’ta başlayıp, 27 Ağustos’ta sona erecek festival programımızda her kesimden vatandaşlarımızın ilgisini çekecek organizasyonlarımız olacak. Tüm vatandaşlarımızı Sarayköyümüzü tanımaya, kültürel değerlerini gezmeye, görmeye ve festival coşkusunu yaşamaya bekliyoruz” dedi.

5 GÜNLÜK FESTİVAL PROGRAMI

Panayır alanının 5 gün boyunca açık olacağı ve lunapark eğlencesinin devam edeceği festival programı detayları şöyle:

Festival 23 Ağustos Çarşamba günü saat 18.00’de kortej yürüyüşü ile başlayacak. Kortej yürüyüşünün sona erdiği Atatürk Parkı’nda festival açılış programı gerçekleştirilecek. Ardından panayır alanı protokol ve misafirlerle birlikte ziyaret edilecek.

Saat 21.30’da ise şef Günay Kıras ve solist Osman Mutoğlu’nun pop-rock konseriyle ilk gün sona erecek.

24 Ağustos Perşembe günü saat 11.00’de Sarayköy Belediyesi Kültür Merkezi’nde “Cumhuriyet’in 100. Yılında Sarayköy” isimli söyleşi düzenlenecek. Prof. Dr. Turgut Tok ve Prof. Dr. Ercan Haytoğlu’nun konuşmacı olarak katılacağı söyleşide Sarayköy’ün önemli tarihi ele alınacak.

Saat 21.30’da düzenlenecek Türk Halk Müziği konseri ile vatandaşlar yöresel müzik keyfi yaşayacak.

25 Ağustos Cuma günü saat 10.00’da Sarayköy’ün turizmde önemli destinasyon merkezi olmaya aday Attouda Antik Kenti’nde program düzenlenecek. Programda antik kent gezilecek; kent hakkında bilgilendirme konuşmasını ise Arkeolog Doç. Dr. Bilge Yılmaz Kolancı yapacak.

Aynı günün akşamı 21.30’da vatandaşlar Tuhafiye Pazarı meydanında ZAKKUM konserinde buluşacak.

26 Ağustos Cumartesi günü Türk pop müziğinin yıldız isimlerinden Derya Uluğ, 21.30’da Tuhafiye Pazarı’nda vereceği konserde seslendireceği şarkılarla hayranlarına unutulmaz bir gün yaşatacak.

Söylediği şarkılar kadar yardımseverliği ile de öne çıkan Anadolu rock müziğinin sevilen ismi Haluk Levent, festivalin final günü olan 27 Ağustos’da Tuhafiye Pazarı’nda sahne alacak.