Ünlü develer Sarayköy Arena’da kapışacak – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. SARAYKÖY
  8. /
  9. Ünlü develer Sarayköy Arena’da kapışacak

Ünlü develer Sarayköy Arena’da kapışacak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 5 Şubat 2022 Cumartesi - 10:22Güncelleme: 5 Şubat 2022 Cumartesi - 10:25
Ünlü develer Sarayköy Arena’da kapışacak

Sarayköy’de bu yıl 36’ncısı düzenlenecek deve güreşleri yarın yapılacak. Sarayköy’ün arenasında Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinin ünlü develeri boy gösterecek.

Pandemi nedeniyle ara verilen Sarayköy Deve Güreşleri, 2 yıl sonra yeniden düzenleniyor. Sarayköy Belediyesinin ev sahipliğindeki organizasyonda Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinden gelen ünlü develer, kıran kırana mücadele edecek.

Bu yıl 36’ncısı düzenlenen Geleneksel Sarayköy Deve Güreşleri Festivali, Yıldıztepe Mahallesi Demirci Deresi mevkinde yarın (pazar) saat 11.00’de başlayacak.

Girişlerin ücretsiz olacağını belirten Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, 2 yılın ardından iddialı bir giriş yapacaklarını söyledi. Deve güreşinin Sarayköy’ün vazgeçilmez kültürel etkinliklerinden birisi olduğuna belirten Özbaş, şunları keydetti:

“Bir yörük kültürü olan deve güreşi atalarımızdan bizlere miras kalan geleneklerimizdendir. Her yıl geleneğimizi en güzel şekilde devam ettirmek için organizasyonlarımıza aylar öncesinden başlıyoruz. Ancak dünyamızı etkileyen coronavirüs salgını sebebiyle ara vermek zorunda kalmıştık. Normalleşmenin ardından etkinliğimizi pandemiyi göz önünde bulundurarak gerçekleştireceğiz. Türkiye’nin tek doğal arenasına sahip Sarayköyümüzde 6 Şubat’ta vatandaşlarımız sezonun en iyi güreşlerini seyredeceklerine eminiz. Doğası, havasıyla; heyecanı ve coşkuyu hissedeceğimiz 36. Geleneksel Sarayköy Deve Güreşleri Festivalimizde ev sahibi olarak vatandaşlarımızın kültürümüzü yakından tanıması için girişlerin ücretsiz olmasına karar verdik. Festivalimizin kazasız belasız bir şekilde tamamlanmasını diliyor, tüm vatandaşlarımızı Sarayköyümüze davet ediyoruz.”