Özbaş: Sarayköy, Türk tarihine yakından tanıklık etti – D20Haber
09.05.2024, Perşembe
15 °C / 26 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. SARAYKÖY
  8. /
  9. Özbaş: Sarayköy, Türk tarihine yakından tanıklık...

Özbaş: Sarayköy, Türk tarihine yakından tanıklık etti

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 24 Ekim 2023 Salı - 19:47Güncelleme: 24 Ekim 2023 Salı - 19:48
Özbaş: Sarayköy, Türk tarihine yakından tanıklık etti

Cumhuriyet’in 100. yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen söyleşide konuşan Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Sarayköy’ün Türk tarihine yakından tanıklık ettiğini söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılı dolayısıyla Sarayköy Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte, öğrencilere yönelik belgesel gösterimi yapıldı. Etkinlikte, Cumhuriyet konulu şiir, kompozisyon, resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere de ödülleri verildi.

“Cumhuriyet'in Parlayan 100'ü Sarayköy” isimli söyleşinin açılışında konuşan Özbaş, Sarayköy’ün Türk tarihine yakından şahitlik ettiğini dile getirdi. Özbaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Dünya yeniden kurulsa Türkler yine bu coğrafyaya gelirdi, buraya yerleşirlerdi. Bizler yine buranın ev sahibi olurduk. Buralarda mücadelemizi verirdik. Cennet vatanımızda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak dünyaya gelmişiz. Bence en şanslı insanlarız. Bu topraklar bizim oldu, hep de bizim olacak. Sarayköyümüzde büyük Türk tarihi yazılırken en önemli sayfalarda yerini aldı, almaya devam edecek. Büyük Cumhuriyetimiz gençlerimiz üzerinden yürüyecek. Sarayköy olarak bizler üzerimize düşeni yapacağız, bundan önce yaptığımız gibi.”

Arş. Gör. Dr. Orhan Baldane Cumhuriyet’in kuruluşunun geçmişinden başlayarak, Cumhuriyetin Osmanlı’dan devraldığı ve kendi yarattığı kurumlarla nasıl bir kültür hareketi; dil, fikir, edebiyat hareketi yarattığı konusunda bilgiler paylaştı.

Konuşmanın sonunda Başkan Özbaş, konuşmacılara teşekkür ederek plaket takdim etti.