Özbaş: Sakarya Mahallesi’nde su ve kanalizasyon sorununu ortadan kaldırdık – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. SARAYKÖY
  8. /
  9. Özbaş: Sakarya Mahallesi’nde su ve kanalizasyon...

Özbaş: Sakarya Mahallesi’nde su ve kanalizasyon sorununu ortadan kaldırdık

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 29 Şubat 2024 Perşembe - 14:36Güncelleme: 29 Şubat 2024 Perşembe - 14:37
Özbaş: Sakarya Mahallesi’nde su ve kanalizasyon sorununu ortadan kaldırdık

Sarayköy ilçesine bağlı Sakarya Mahallesi’nde gerçekleştirilen altyapı çalışmasıyla su ve kanalizasyon sorunu çözülürken, doğal gaz da kullanılmaya başlandı. Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, “Bitirdiğimiz altyapı çalışmalarımız ile vatandaşlarımızın su ve kanalizasyon sorununu ortadan kaldırdık. Sözümüzü tuttuk” dedi.

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, ilk kez belediye başkan adayı olduğunda Sakarya Mahallesi Yıldıztepe mevkinde var olan su ve kanalizasyon sorunu çözmek için söz verdiklerini hatırlatarak, bu alandaki çalışmalar hakkında bilgi verdi.

 

SAĞLIKLI İÇME SUYU TEMİN EDİLDİ

Göreve gelmesinin ardından koları sıvayan Özbaş, Denizli Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile Sakarya Mahallesi’nde altyapı çalışması başlattı. Tamamlanan çalışmaların ardından mahalleye kesintisiz ve sağlıklı içme suyu temin edildi.

ÇALIŞMALAR KISA SÜREDE TAMAMLANDI

Altyapının ardından bölgeye doğal gaz temini için de başlatılan çalışmalar kısa sürede tamamlanarak mahalle sakinlerinin kullanımına sunuldu. Mahalleye giderek evleri ziyaret eden Özbaş, 10 yıl önce asli belediye hizmetlerinden bile mahrum bırakılan Yıldıztepe’ye söz verdikleri hizmetleri tek tek yaptıklarını dile getirdi.

“SÖZÜMÜZÜ TUTTUK”

Altyapı sorunlarını çözme sözü verdiklerini anımsatan Özbaş, konuşmasında şunları söyledi:

" 10 yıl önce ilk kez Belediye Başkan Adayı olduğum dönemlerde vatandaşlarımız mahallelerine içme suyunun çıkmadığını, kanalizasyonun olmadığını, bir takım belediye hizmetlerinden faydalanamadıklarını, hizmet beklediklerini bizden talep etmişlerdi. Biz de o dönemlerde içme suyu, alt yapı sorunlarını çözeceğimizi, belediyenin tüm hizmetlerini hissettireceğimizin sözünü vermiştik. Çalışmalarını bitirdiğimiz altyapı çalışmalarımız ile vatandaşlarımızın su ve kanalizasyon sorununu ortadan kaldırdık. Sözümüzü tuttuk.”

“DOĞAL GAZI ULAŞTIRDIK”

İlçeye doğal gazın 2017 yılında geldiğini hatırlatan Özbaş, “İlçemizin dışında kalan mahallerinden birisi olan Sakarya Mahallemize ve Yıldıztepe mevkiimize bu sene içerisinde söz verdiğimiz şekilde doğal gazı ulaştırdık. Sarayköy’ü vizyon projelerle buluşturmaya ve daha yukarılara çıkarmak için gayret sarf edeceğiz” diye konuştu.

MAHALLE SAKİNLERİ MEMNUN

Önceden soba kullandıklarını artık doğal gaz konforuyla buluştuklarını belirten Dilek Baştürk, “İstasyona kadar sıcak su geldi, bu tarafa gelmez diyorlardı. Allah’a şükür ona da kavuştuk” ifadelerini kullandı.

Doğduğundan bu yana Yıldıztepe’de oturduğunu belirten Coşkun Sinir ise, “Alt yapımız hiç yoktu. Kanalizasyonumuz taşıyordu. Kokudan, pislikten geçilmiyordu. Suyumuz akmıyordu. Ahmet Özbaş sayesinde bunlardan kurtulduk. Altyapı çalışmasıyla geçmişte yaşadığımız sorunlar kalmadı. Doğal gaz gelmez dediler. Şimdi doğal gaz kullanıyoruz. Doğuma büyüme buradayım. Ne başkanlar geldi, hiçbir faaliyet yoktu. Ahmet Başkanımızdan çok memnunuz. Şu anda her şeyimiz dört dörtlük oldu” dedi.

Mahalle sakinlerinden Müşerref Sinir de, “Eskiden suyumuzu itfaiye getiriyordu. Bidonlarımızla kuyruğa girerdik. Öyle su alabiliyorduk. Çok şükür şimdi su sorunumuz kalmadı. Sakarya Mahallesi’ne bir şey gelmez deniyordu ama şimdi doğal gaza kavuştuk. Çok şükür suyumuz akıyor, doğal gaz geldi” değerlendirmesinde bulundu.