Özbaş: Ormanlarımız tekrar yeşerecek – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. SARAYKÖY
  8. /
  9. Özbaş: Ormanlarımız tekrar yeşerecek

Özbaş: Ormanlarımız tekrar yeşerecek

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 8 Temmuz 2017 Cumartesi - 11:23Güncelleme: 8 Temmuz 2017 Cumartesi - 11:23
Özbaş: Ormanlarımız tekrar yeşerecek

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, 3 Temmuz Pazartesi günü çıkan ve 400 hektar alanın yok olmasına yol açan yangının yaralarının sarılacağını, önümüzdeki yıl mart ayına kadar yanan alanın yeniden ağaçlandırılacağını söyledi.

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, AK Parti Milletvekili Cahit Özkan ile birlikte yangın felaketinin yaşandığıTekke ve Tırkaz mahallelerine giderek vatandaşlara geçmiş olsun dileğini iletti, neler yapılacağına ilişkin bilgilendirme yaptı.

İlk olarak Tırkaz Mahallesi’ni ziyaret eden Milletvekili Özkan ve Başkan Özbaş, ardından Tekke Mahallesi’nde Denizli Orman Bölge Müdürlüğü’nde görevli ekipler ile bir araya geldi. Özkan, burada yaptığı konuşmada, “Bizlerin ciğerleri yandı. Ormanı büyüklerimiz çok daha iyi bilir. Geçmişten bugüne ormanlarımız dışarıdan gelen müdahaleler ile zarar görüyor. Sarayköy’ümüzde meydana gelen orman yangını ile ilgili çalışmalar yapılıyor, tespitler yapılacak. Dört insanımızın hayatına neden olan, 400 hektar ormanımızın yanmasına sebep olan faillerin peşine düşmek lazım. En kısa zamanda bu ormanların rehabilite edilmesi, yeniden kazandırılması en büyük hedefimizdir” dedi.

Özbaş: Ormanlarımız tekrar yeşerecek

AĞAÇLANDIRMA YAPILACAK

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaşda, Orman Bölge Müdürlüğü, Büyükşehir İtfaiyesi ve vatandaşların yoğun gayretiyle yangının söndürüldüğünü, bu çabaların büyük yangının en az hasarla atlatılmasını sağladığını söyledi.

“Yanan alan ne olacak?” sorusunun da yanıtını veren Özbaş, “Yanan alandaki ağaçların 6 ile 60 yaş arasında olduğu bilgisini aldık. Denizli Orman Bölge Müdürümüz ve İşletme Müdürümüz ile görüştüm. Soğutma çalışmaları bitti. Önümüzdeki günlerde bu ağaçların kesilmesi, temizlenmesi ve damgalanması söz konusu olacak. Ekim, kasım aylarından 2018 yılının mart ayına kadar biz tüm bu yanan bölgelerimizi orman ekiplerimiz ile birlikte tekrar ağaçlandıracağız. Yüzde 90’ını fidan ile kalan yüzde 10’luk kısmını da tohumlayarak tekrar ekim ve dikimini sağlayacağız. İnşallah bu kötü günler geride kalacak. Ormanlarımız tekrar yeşerecek” diye konuştu.