Muharrem ayının ilk gününde Sarayköy’de iftar sofrası kuruldu – D20Haber
28.04.2024, Pazar
14 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. SARAYKÖY
  8. /
  9. Muharrem ayının ilk gününde Sarayköy’de...

Muharrem ayının ilk gününde Sarayköy’de iftar sofrası kuruldu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 20 Temmuz 2023 Perşembe - 09:39Güncelleme: 20 Temmuz 2023 Perşembe - 09:39
Muharrem ayının  ilk gününde Sarayköy’de iftar sofrası kuruldu

Sarayköy Belediyesi tarafından Muharrem ayının ilk gününde vatandaşlar için iftar sofrası kuruldu.

Sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışmalarına devam eden Sarayköy Belediyesi, Muharrem ayı iftar yemeği geleneğini sürdürmeye devam ediyor. Atatürk Mahallesi’nde düzenlenen iftar programına Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, eşi Esin Özbaş, Belediye Başkan Yardımcısı Mestan Özkan, ilçede ikamet eden Alevi vatandaşlar katıldı.

"10 YILDIR BİRBİRİMİZİ YALNIZ BIRAKMADIK"

Vatandaşların matem oruçlarını açmasının ardından Alevi dedesi tarafından dua edildi. Okunan duaların ardından konuşma yapan Özbaş, “Sizlerle birlikte bu gönül soframızda buluştuk. Hepimizin oruçları, ibadetleri kabul olsun. Göreve geldiğimizin 10. yılı içindeyiz artık. 2014-2023 tarihine kadar Muharrem iftarımızı hep bir arada geçirdik.10 yıldır birbirimizi hiç yalnız bırakmadık. Rabbim birliğimizi beraberliğimizi daim eylesin” dedi.

MUHARREM AYININ ÖNEMİNE VURGU

Muharrem ayının önemine vurgu yapan Özbaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Muharrem ayı çok değerli, çok önemli bir ay. Bu ayın güzelliğinden Rabbim tüm insanlığın faydalanmasını nasip etsin. Hepimizi derinden yaralayan bu günlere kadar acısını, hatırasını yüreğimizde derinden hissettiğimiz Kerbela Olayı da bu ay içinde hâsıl oldu. Hz. Hüseyin efendimizi, Kerbela şehitlerimizi ve tüm şehitlerimizi rahmetle, saygıyla anıyorum. O günlerden ders çıkarmamız gerekiyor. O tür olayları, yanlış işleri, kavgayı, gürültüyü bir kenara bırakarak güzel huyları, güzel işleri, ahlakı şiar edinmemiz lazım. Sarayköy Belediye Başkanı olarak göreve geldiğimiz günden bu yana hep aynı şiarda birlik, beraberlik ve hoşgörü içinde hemhal olmaya çalıştım. Çalışmalarımıza her zaman bu şekilde devam edeceğiz. Ayrıca bizlere miras kalan bu önemli kültürlerimizi de nesilden nesile aktarmak, değerlerimizi yaşatmak da en önemli görevimiz olsun. Bu zamana kadar Pir Sultan Abdal’ın buyurduğu birlik sofrasında Hacı Bektaş Velî’nin dediği gibi, ‘Bir olalım, iri olalım, diri olalım’ babında kardeşlik içinde hep bu gönül soframızda buluştuk. Rabbim hep bu sofralarda buluşmayı nasip etsin.”

İftar programı sonunda vatandaşlar, iftar yemeği için Özbaş’a teşekkür etti.