Kıblesi yanlış olduğu için yıkılan Ağalar Camisi yeniden ibadete açıldı – D20Haber
23.04.2024, Salı
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. SARAYKÖY
  8. /
  9. Kıblesi yanlış olduğu için yıkılan Ağalar...

Kıblesi yanlış olduğu için yıkılan Ağalar Camisi yeniden ibadete açıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 4 Mayıs 2018 Cuma - 16:43Güncelleme: 4 Mayıs 2018 Cuma - 16:43
Kıblesi yanlış olduğu için yıkılan Ağalar Camisi yeniden ibadete açıldı

Denizli’nin Sarayköy ilçesinde, kıblesi 45 derece yanlış olduğu için 2016 yılında yıkılan Ağalar Camisi, yeniden yapılarak düzenlenen törenle ibadete açıldı.

Sarayköy Müftülük Binası ve Ağalar (Molla Ahmetzadeler) Camisi’nin açılış törenine Vali Hasan Karahan, Sarayköy Kaymakamı Fatih Akkaya, Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, İl Müftüsü Mehmet Aşık, Sarayköy İlçe Müftüsü Ahmet Dilek ve vatandaşlar katıldı.

Vali Karahan, törendeki konuşmasında, “Bu aziz ve mübarek günde kıblemizi doğrulttuk. Allah yolumuzu şaşırtmasın, yanlış yollara yöneltmesin. Kıble yanlışsa camiyi yıkar yeniden yaparız ama adamın yolu yanlışsa onu düzeltmek zor oluyor. Onun için Allah hepimizi ıslah etsin Allah hepimizi doğru yollara, hayırlı yollara, Allah kendine iyi bir ümmet olacak yollara yöneltsin. Bu güzel günde böylesine güzel bir eseri kısa bir zamanda, hizmete açmanın verdiği gururla hepinizi selamlıyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Güzel bir eser ortaya çıkmış. Sarayköy’ ün çehresine bir güzellik daha katılmış. İnşallah yollar da tamamlanınca daha da güzel olacak. İlçemize hayırlı olsun” dedi.

Yapılan diğer konuşmaların ardından Ağalar Camisi’nin açılışı gerçekleştirildi. Mülkiyeti Vakıflar Genel müdürlüğüne ait olan caminin ibadet alan 945 metrekare. Caminin 18 metrekare çapında kubbesi olup, 2 toplantı salonu ve 4 minaresi bulunuyor.

İlçe Müftülüğü Binası’nın mülkiyeti ise, Türkiye Diyanet Vakfına ait. 252 metrekare alan üzerine 5 katlı olarak inşa edilen binada, müftülük dairesi, Kuran kursu, 5 lojman, 3 misafirhane ve 2 toplantı salonu yer alıyor.

Açılışı yapılan Ağalar Camisi’nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başbakanlığı döneminde Denizli ziyaretinde cuma namazı kılmıştı.