Kamyon tankere çarptı, yol akaryakıtla kaplandı – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. SARAYKÖY
  8. /
  9. Kamyon tankere çarptı, yol akaryakıtla kaplandı

Kamyon tankere çarptı, yol akaryakıtla kaplandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 25 Mayıs 2017 Perşembe - 00:39Güncelleme: 25 Mayıs 2017 Perşembe - 00:39
Kamyon tankere çarptı, yol akaryakıtla kaplandı

Sarayköy yakınlarında “facia teğet geçti” dedirten kaza. Hafriyat kamyonu, önündeki tankere çarptı. Sürücü kamyonda sıkışırken, tankerden tonlarca akaryakıt karayoluna akmaya başladı. İtfaiye önlem alarak, kayganlaşan yolda yeni kazaların yaşanmasını ve yangın tehlikesini önledi. Sürücü de ekiplerin çalışmasıyla kurtarıldı.

Kaza dün akşam Denizli-İzmir karayolunda meydana geldi. Sarayköy yönüne seyreden H.S. yönetimindeki 20 AKA 95 plakalı hafriyat kamyonu, aynı yöne giden 06 DD 4509 plakalı akaryakıt yüklü tankere hızla arkadan çarptı.

Ağır hasar gören ve motor kısmı ile kasa bölümü ayrılan kamyonun sürücüsü bulunduğu yerde sıkıştı. Bu arada, aldığı darbeyle tankerdeki yakıtta karayoluna dökülmeye başladı.

Kazayı görenlerin ihbarıyla olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekibi, bir yandan karayoluna akan yakıt nedeniyle yangın çıkmasını ve kayganlaşan yolda yeni kazaların meydana gelmesini önlemeye çalışırken, diğer yandan sıkışan sürücüyü kurtarmak için yoğun çaba harcadı.

Kamyon sürücüsü H.S. sıkıştığı yerden yaralı olarak çıkarıldı ve sağlık ekibi tarafından hastaneye götürüldü. Karayolu ise akaryakıtın temizlenmesinden sonra trafiğe açıldı ve kazayla ilgili soruşturmaya başlandı.