İzmir’in Bayraklı İlçe Kaymakamlığı görevinden 14 Temmuz 2020 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle İncirliova Kaymakamlığına atanan Başkar, ilçenin ilk kaymakamı olmaktan gurur duyduğunu söyledi.
Sarayköylü olduğunu söyleyen Başkar, ” Ben, Denizli Sarayköylü’yüm. Çok farklı bir yer değil bir Ege ilçesidir. Elimden geldiği kadar güzel hizmetler yapmak isterim. Şu anda gündemde olan pandemi nedeniyle yoğun bir mesai harcayacağız” dedi.
İncirliova’nın ilk kadın kaymakamı olduğumu öğrendiğinde çok mutlu olduğunu ve gurur duyduğunu belirten Başkar, “Görevde 26’ncı yılımı tamamladım. Kadın olarak kaymakamlığın zorluklarını değil avantajlarını gördüm. Bizim toplumumuz kadın yöneticileri çok seviyor. Gittiğim yerlerde çok iyi ilişkiler kurmuştum. Burada da güzel olacağına inanıyorum. Üniversiteli kız çocuklarına rol model olabilirsem ne mutlu bana” diye konuştu.