Sarayköy’de küçük mucitler projelerini sergiledi – D20Haber
18.04.2024, Perşembe
10 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. SARAYKÖY
  8. /
  9. Sarayköy’de küçük mucitler projelerini sergiledi

Sarayköy’de küçük mucitler projelerini sergiledi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 22 Aralık 2021 Çarşamba - 09:53Güncelleme: 22 Aralık 2021 Çarşamba - 10:45
Sarayköy’de küçük mucitler projelerini sergiledi

Denizli’nin Sarayköy ilçesinde öğrenciler, hazırladıkları 25 projeyi açtıkları sergiyle beğeniye sundu.

Duacılı Ahmet Güdücü Ortaokulunda 9 öğretmen ve 78 öğrenci tarafından hazırlanan 25 proje, 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı faaliyetleri kapsamında sergilendi.

Açılış törenine Sarayköy Kaymakamı Celalettin Cantürk, Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Akhan, ilçe protokolü, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

MADEN İŞÇİLERİNİ DE DÜŞÜNDÜLER

Sergide yer alan ürünlerden birisi de maden işçileri için hazırlanan “Akıllı Madenci Bareti” oldu. Akıllı baret, madende gaz artışı olduğunda madenciye hem ışıkla hem de sesle uyarı vermesi için tasarlandı. Böylece madende herhangi bir metan gazı yoğunluğunun artması durumu anlık olarak tespit edilip uyarı verilerek madende çalışan işçilerin can güvenliği sağlanması hedefleniyor.

İNSANSIZ KARA ARACI

Beğeniye sunulan bir başka proje “Bomba Uzaklaştırma Robotu Tasarımı”ydı. İnsansız kara aracı projesiyle, şüpheli bir paket görüldüğünde, polis veya askerin cep telefonu uygulamasıyla uzaklaştırılması amaçlanıyor.

OTOMATİK MAMA KABI

Sergide ilgi çekenlerden birisi de otomatik mama kabı ile evcil hayvanların beslenmesi projesi oldu. Belirli zaman aralıklarında otomatik kuru mama döken tasarım, evcil hayvanların daha düzenli beslenmesine olanak sağlayacak. Evde yalnız kalan evcil hayvanların otomatik mama kabı ile beslenmeleri amaçlanıyor.

Fuarda yer alan diğer projeler şöyle:

Doğal Malzemelerle Sulu Boya Üretiyorum, İnci Gibi, Balık İle Marulun Dostluğu, Toprak Kaymasını Engelleyebiliriz, Zehirsiz Temizlik, Kompost, Söyle Seni Neyle Sarayım?, Türk Mimarisinin Dehası Mimar Sinan, Anılarınıza Sahip Çıkmak Sizin Elinizde. ( Alzheimer), Su İsrafının Bilinmeyen Tarafları, Ah! Sanal Dünya, İnternetten Kontrollü Akıllı Priz, Yangın Esnasında Otomatik Açılan Yangın Kapıları Tasarımı, Çürük Domatesleri Ayıklama Robotu, Alan Hesaplayan Elektronik Metre Yapımı, Cep Telefonu Kontrollü Otomatik Kuluçka Makinesi Yapımı (Denizli Horozu), Birimiz Hepimiz, Çizgilerin Müziği, Pisagor Teoremi, Dairenin Alan İspatı, Çantamı Yapıyorum, Doğayı Koruyorum.