Sarayköy’de Atatürk sevdiği şarkılarla anıldı – D20Haber
03.05.2024, Cuma
11 °C / 23 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. SARAYKÖY
  8. /
  9. Sarayköy’de Atatürk sevdiği şarkılarla anıldı

Sarayköy’de Atatürk sevdiği şarkılarla anıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 12 Kasım 2023 Pazar - 12:51Güncelleme: 12 Kasım 2023 Pazar - 12:51
Sarayköy’de Atatürk sevdiği şarkılarla anıldı

Denizli’nin Sarayköy ilçesinde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 85. yıl dönümünde sevdiği şarkılar ve türkülerle anıldı.

Sarayköy Belediyesince, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 85. Yılı dolayısıyla Ata’ya Saygı Konseri düzenledi. Sarayköy Belediyesi Kültür Merkezi’ndeki konseri Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Belediye Başkan Yardımcısı Mestan Özkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Akhan, ilçe protokolü ve vatandaşlar izledi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Türk Sanat Müziği Koro Şefi Ahmet Nuri Çağdaş yönetimindeki koro, Atatürk’ün sevdiği şarkılar ve türküleri seslendirdi.

Konser sırasında,Atatürk’ün fotoğraflarının yer aldığı slaytlar ile hayatından kesitlerin sunumu yapıldı.

Koroya teşekkür eden Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, "Çok anlamlı bir akşam yaşıyoruz. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılının ilk günlerinde büyük önderin aramızdan ayrılışının 85. yıl dönümü anma etkinlikleri kapsamında bu güzel konseri icra ettik. Bugün büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, müziklerin atası Türk sanat müziği ile andık. Çok değerli olduğunu düşünüyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ölümsüzleştirecek, onun en büyük eserimdir dediği Cumhuriyetimizi yüceltmek, yükseltmek onun gösterdiği yolda ilimle, irfanla, bilimle ilerletmektir. Nice güzel işleri, büyük başarıları sağlamak ve hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak bizim en büyük hedefimiz olacak. Bu konserde emeği geçen ve bu güzel heyeti bugün gelmelerine imkân veren Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan'a çok teşekkür ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi ve vefat etmiş gazilerimizi hürmetle, minnetle yad ediyorum" dedi.