Sarayköy’de 500 fidan ile “100. Yıl Cumhuriyet Ormanı” oluşturuldu – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. SARAYKÖY
  8. /
  9. Sarayköy’de 500 fidan ile “100. Yıl...

Sarayköy’de 500 fidan ile “100. Yıl Cumhuriyet Ormanı” oluşturuldu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 12 Kasım 2023 Pazar - 10:03Güncelleme: 12 Kasım 2023 Pazar - 10:05
Sarayköy’de 500 fidan ile “100. Yıl Cumhuriyet Ormanı” oluşturuldu

Denizli’nin Sarayköy ilçesinde, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla 500 fidan toprakla buluşturularak, 100. Yıl Cumhuriyet Ormanı oluşturuldu.

Sarayköy’de, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında İlçe Orman İşletme Şefliği tarafından Cumhuriyet'in 100. yılında "Geleceğe Nefes, Cumhuriyet'e Nefes" sloganıyla fidan dikim etkinliği düzenlendi.

Acısu Mahallesi’nde düzenlenene fidan dikimine Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Belediye Başkan Yardımcısı Mestan Özkan, Buldan Orman İşletme Müdür Yardımcısı Faruk Aydın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Akhan, Sarayköy Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Şahin Kuban, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Hanifi Esmer, kurum çalışanları ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından konuşan Buldan Orman İşletme Müdür Yardımcısı Faruk Aydın, “Bugün dikeceğimiz milyonlarca fidanla Cumhuriyetimizin 100. yaşında şehit kanlarıyla kazanılan bu topraklara, elimizdeki köklerimizle engin ufuklara, mavi göklere, yeşil yarınlara emin adımlarla yürümeye ve vatanımızın her karış toprağını yeşile boyamaya devam edeceğiz. Vatanımızı 100 yıl önce işgalden kurtarıp istiklal mücadelesi veren başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi şükran ve minnetle yâd ediyorum” dedi.

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş ise, “Cumhuriyet ormanları adı altında Türkiye’de 81 vilayette gerçekleştirilen fidan dikme etkinliği Sarayköyümüzde de yapılıyor. Bu da bizim için büyük bir onur ve gurur meselesi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Tarım ve Orman Bakanlığımızın öncülüğünde milyonlarca fidanı topraklarımızla buluşturduk. Bugün dikilen fidanları büyümüş, bizlere nefes olan ağaç olarak görmek büyük mutluluk verici. Bizler de yaptığımız projelerimizde ve orman şefliğimiz ile birlikte yaptığımız programlarda yeşil alan sayımızı arttırıyor, kişi başına düşen yeşil alanı genişletmeye çalışıyoruz. Ben bu anlamlı programda başta Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, şehitlerimizi, gazilerimizi ve ormancı kardeşlerimi minnetle yad ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından fidanlar toprakla buluşturularak, can suyu verildi.