CHP Sarayköy İlçe Başkanı Konya, “kaz davası”nda yargılanıyor – D20Haber
04.07.2024, Perşembe
21 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. SARAYKÖY
  8. /
  9. CHP Sarayköy İlçe Başkanı Konya, “kaz...

CHP Sarayköy İlçe Başkanı Konya, “kaz davası”nda yargılanıyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 10 Mayıs 2022 Salı - 10:18Güncelleme: 10 Mayıs 2022 Salı - 10:19
CHP Sarayköy İlçe Başkanı Konya, “kaz davası”nda yargılanıyor

Denizli’nin Sarayköy ilçesinde, iki yıl önce 40 kazın tüfekle vurulması olayıyla ilgili olarak açılan davada, CHP İlçe Başkanı Mehmet Salih Konya yargılanıyor.

Davaya neden olan olay iki yıl öncesine dayanıyor. Süleyman Demir, evinin bahçesinde beslediği 40 kazın, CHP Sarayköy İlçe Başkanı Mehmet Salih Konya tarafından pamuk ve yonca ekili tarlasına girdiği gerekçesiyle 9 Temmuz 2020’de telef edildiğini öne sürüp şikayetçi oldu. Bunun üzerine Sarayköy Asliye Ceza Mahkemesinde, Konya hakkında “mala zarar verme” gerekçesiyle dava açıldı.

Devam eden davanın sekizinci duruşması yapıldı. Duruşmaya Konya ve kazları telef olan Süleyman Demir’in avukatı katıldı.

KONYA: KAZLARI BABAM VURMUŞ

Kendisine yönelik suçlamalarla ilgili Konya, “Bizim Süleyman Demir ile aramızda bu olaydan 5-6 ay öncesine dayanan sıkıntılar vardı. Kazları yonca tarlamıza girip zarar veriyordu. Kendisini defalarca uyardık. Kazların vurulmasından bir gün önce de ben Süleyman’ı arayarak ‘artık son deme geldik’ diye uyardım. Ertesi gün babam kazları yine yonca tarlasında görünce bir anlık sinirle vurmuş. Babamın kazları vurduğu anda ben yanında değildim. Kazların vurulduğunu öğrendikten sonra Süleyman’ın yanına giderek ‘al layığını buldun, kazlarını git tarladan topla’ dedim” ifadelerini kullandı.

Haberin DevamıReklam




Konya, ayrıca mağdurun 6 bin lira zararını karşılamayı kabul ettiğini ve beraatini istediğini söyledi.

DURUŞMA 26 MAYIS’A ERTELENDİ

Mahkeme, dosyadaki eksikliklerin giderilmesini ve sanığın diğer ifadeleriyle çelişkili konuştuğu için tekrar dinlenmesini isteyerek, duruşmayı 26 Mayıs’a erteledi.