Attuoda Antik Kenti’ndeki yüzey araştırmaları sona erdi – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. SARAYKÖY
  8. /
  9. Attuoda Antik Kenti’ndeki yüzey araştırmaları sona...

Attuoda Antik Kenti’ndeki yüzey araştırmaları sona erdi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 6 Ekim 2023 Cuma - 18:33Güncelleme: 6 Ekim 2023 Cuma - 18:33
Attuoda Antik Kenti’ndeki yüzey araştırmaları sona erdi

Denizli’nin Sarayköy ilçesinde bulunan Attuoda Antik Kenti’ndeki yüzey araştırmalarının sona erdiği belirtildi.

İlçenin Hisar Mahallesi’nde bulunan ve yaşamın kesintisiz sürdüğü Attuoda (Attuda) Antik Kenti’nin gün yüzüne çıkarılması amacıyla Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Arkeoloji Bölümü’nden Doç. Dr. Bilge Yılmaz Kolancı başkanlığında 40 bilim insanı tarafından yürütülen yüzey araştırma çalışmaları tamamlandı.

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Doç. Dr. Bilge Yılmaz Kolancı, sanat tarihi bölümünden Dr. Mustafa Ekmekci, Hisar Köy Attouda Turizm ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Tarık Urgan, Hisar Mahalle Muhtarı Aşkın Şen da antik kente giderek çalışmalar hakkında bilgiler aldı.  gezdi.

Attouda araştırma heyet üyelerinin 3 yıl boyunca sürdürdüğü çalışmalarda yerleşimin arkeoloji potansiyeli ile birlikte Türk İslam dönemi, jeolojik yapısı, florasi, faunasi, jeofiziği, kırsal mimari mirası, somut olmayan kültürel mirası gibi çeşitli alanlarda ve bilim dallarında araştırmalar gerçekleştirildi. Araştırmanın en dikkat çeken yönü ise MÖ. 2yy olduğu tahmin edilen antik kentin geçmişinin arkeolojik verilerle MÖ. 7.yy uzandığının tespit edilmesi oldu.