Bir mahalle daha karantinaya alındı – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. BABADAĞ
  8. /
  9. Bir mahalle daha karantinaya alındı

Bir mahalle daha karantinaya alındı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 3 Kasım 2020 Salı - 18:09Güncelleme: 3 Kasım 2020 Salı - 18:09
Bir mahalle daha karantinaya alındı

Denizli’de, coronavirüs salgını nedeniyle bir mahalle daha alındı. Babadağ Kaymakamlığı, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla, Mollaahmet Mahallesi’nde 14 günlük karantina ilan etti.

Babadağ İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, Mollaahmet Mahallesi’nde coronavirüs vakalarının artması üzerine olağanüstü toplandı. Kaymakam Adem Karataş başkanlığında, TSM Başkanı Sevgi Yağcıoğlu, Belediye Başkanı Ali Atlı, DESKİ kimya Mühendisi Emre Peköz, Veteriner Hekim Bahadır Çaycı, Eczacı Ahmet Yümsek'in katılımıyla yapılan toplantıda, bugün saat 11.00’den geçerli olmak üzere, COVID-19 ile mücadele kapsamında 14 gün sürecek karantina ilan edilmesi kararlaştırıldı.

Karantina kararı mahallenin girişine asılırken, yerleşim birimine giriş çıkışlar durduruldu. Zorunlu hallerde ise giriş-çıkışlar jandarma kontrolünde yapılacak.

İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla atandaşların kalabalık gruplar halinde bulunması yasaklanırken, zorunlu olmadıkça evden çıkılmamaması istendi.

Mahalleye Babadağ Kaymakamlığı, ambulans ve evde bakım, jandarma ve Toplum Sağlığı Merkezi araçları ile bu kurumlara tahsis edilenler dışında araç giriş çıkışı olmayacak. Mahalle halkının iaşe ihtiyaçları da Vefa Sosyal Destek Grubunca sağlanacak.

Kahvehane ve benzeri yerler kapalı olacak, market ve bakkallar 07.00-19.00 saatleri arasında açık tutulacak.