Asırlık gelenek ‘çörek derme’ tam kapanmada da sürdü – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. SERİNHİSAR
  8. /
  9. Asırlık gelenek ‘çörek derme’ tam kapanmada...

Asırlık gelenek ‘çörek derme’ tam kapanmada da sürdü

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 12 Mayıs 2021 Çarşamba - 20:49Güncelleme: 12 Mayıs 2021 Çarşamba - 21:26
Asırlık gelenek ‘çörek derme’ tam kapanmada da sürdü

Denizli’nin Serinhisar ilçesinde, sokağa çıkma kısıtlamasına rağmen asırlık gelenek “çörek derme” devam ettirildi.

İlçenin Yüreğil, Yatağan ve Kocapınar mahallelerinde yapılan çörek derme etkinliği coronavirüs yasakları altında yapıldı. Bir gün önce hazırlanan poşetler, yasak nedeniyle evlerinden çıkamayan çocukların evlerine gidilerek görevliler tarafından teslim edildi. Dağıtım yapan görevlilere davul zurna ekibi de eşlik etti.

Mahalle sakinlerinden Hidayet Akın, çocuklarımızı sevindirmek, asırlardır süregelen bu geleneği virüs salgını sürecinde de devam ettirmek adına maddi manevi destek veren herkese teşekkür ettiklerini söyledi. Yüreğil Mahallesi’nde, hayırseverlerin destekleriyle toplanan ve içerisinde çikolata, şeker, kraker gibi yiyeceklerden oluşan 400 çörek torbasının dağıtıldığını anlatan Akın, şunları kaydetti:

“Mahallemizde yüz yıllardır yapılan ‘Çörek Derme’ etkinliğini korona virüs yasaklarında da görevlilerin yardımıyla yaptık. Bayram sevincimizi çocuklarımızla birlikte yaşadık. Bu geleneğin unutulmaması, gelecek kuşaklara aktarılması ve yaşatılması adına çok güzel oldu. Bizlere destek veren dostlarımızın, hemşerilerimizin kapısını çaldık, kime gittiysek az çok demedi 'Çorbada bizim de tuzumuz olsun' dediler. Çörek derme torbalarıyla birlikte evlere 400 ekmek 200 paket helva dağıtımı da yaptık. Etkinliğimizde davul zurna ekibimizde bizi yalnız bırakmadı.”

DENİZLİ (İHA)