Yılmaz: Gübre ve ilaçta fiyat artışının önüne geçilmeli – D20Haber
26.04.2024, Cuma
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. MHP
  6. /
  7. Yılmaz: Gübre ve ilaçta fiyat artışının...

Yılmaz: Gübre ve ilaçta fiyat artışının önüne geçilmeli

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 21 Nisan 2020 Salı - 19:15Güncelleme: 21 Nisan 2020 Salı - 19:16
Yılmaz: Gübre ve ilaçta fiyat artışının önüne geçilmeli

MHP Pamukkale İlçe Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, tarımda üretimin etkilenmemesi için gübre ve ilaç fiyatlarına farklı bahanelerle sanal bir artış yapılmasının acilen önüne geçilmesi gerektiğini belirtti.

MHP Pamukkale İlçe Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, coronavirüs salgınından kaynaklı olarak dünyada ve ülkemizde değişim yaşanacağını, bu noktada üretim kaynaklarının doğru kullanılması ve artış sağlanması gerektiğini ifade etti.

Tarımsal ve hayvancılık üretiminin önemini dile getiren Yılmaz, “İçinde bulunduğumuz dönem tarımsal üretim için önemlidir, hazırlık aşamasıdır. Gübre ve ilaç bedellerine farklı bahanelerle sanal bir artış yapılmasının acilen önüne geçilmelidir. Çiftçilerimizin kullanacağı girdilerde, Ziraat Bankası ve tarım kredi kooperatifleri üzerinden ekimi yapılan ürünün hasat tarihi dikkate alınmak sureti ile faizsiz kredilendirme olanağı sağlanmalıdır” dedi.

Çiftçilerin vadesi gelmiş veya gelecek olan zirai kredi borçlarının 5 yıl süreyle faizsiz olarak ilk taksidin 2021 yılında başlamak koşuluyla taksitlendirilmesini isteyen Yılmaz, “Bölgesel ürün deseni ve iklim gözönünde bulundurularak ekim ve dikim yapılmayan alan kalmamalıdır.Bu sayede gerek ülkemizdeki ihtiyacın daha uygun fiyatlarla karşılanması gerekse döviz girdisi sağlayacak ihracatın arttırılması bakımından çok önem taşımaktadır. Devlet Su İşleri ve Sulama Birliklerinin denetim,gözetim ve faaliyetlerinde,hassasiyet en üst seviyede planlanmak ve gösterilmek üzere icra edilmesi gerekmekle,şebeke dışı olarak tanımlanan her türlü tarımsal alana,sınırları zorlayarak sulama hizmeti götürme gayretine girişilmelidir” diye konuştu.

Tarımsal ürünlerin toplanması, paketlenmesi, satışı konularında Tarım ve Orman Bakanlığı, belediyeler, ilgili odalar ile kooperatiflerin kollektif çalışmalar yürütülmesi gerektiğini kaydeden Yılmaz, “Tarım ve hayvancılık bölgelerimizde, geleneksel yöntemler hatırlanmak ve yeni dönemi doğru tahlil ve bilimsel veriler ışığında hareket etmek suretiyle milletçe üreteceğiz, kazanacağız, başaracağız” ifadelerini kullandı.