Pamukkale’ye girişe yüzde 20 zam geldi – D20Haber
26.04.2024, Cuma
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. KÜLTÜR-SANAT-TURİZM
  4. /
  5. PAMUKKALE-HİERAPOLİS
  6. /
  7. Pamukkale’ye girişe yüzde 20 zam geldi

Pamukkale’ye girişe yüzde 20 zam geldi

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 10 Temmuz 2019 Çarşamba - 22:40Güncelleme: 10 Temmuz 2019 Çarşamba - 23:03
Pamukkale’ye girişe yüzde 20 zam geldi

Denizli’nin dünyaca ünlü turizm merkezi Pamukkale’ye giriş ücretine yüzde 20 zam yapıldı. Yeni tarife 15 Temmuz’da yürürlüğe girecek. Zammı eleştiren DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen, “Denizli halkı Pamukkale’yi uzaktan seyretmeye devam edecek” eleştirisini yaptı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü (DÖSİMM), müze ve ören yeri giriş ücretlerine, fast track ücretlerine, müze kart ve kombine biletlere zam yaptı. Zam oranı Pamukkale ören yeri için yüzde 20 olarak açıklandı.

50 TL’DEN 60 TL’YA ÇIKARILDI

Pamukkale Ören Yeri’ne giriş ücreti yüzde 20 oranındaki artışla 50 liradan 60 liraya çıkarıldı. 50 lira giriş ücretinin pahalı olduğu eleştirileri devam ederken, yapılan zammın 15 Temmuz’dan itibaren geçerli olacağı bildirildi.

DENTUROD’DAN ELEŞTİRİ

Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, yerli halka Pamukkale’ye girişin en azından ayda bir gün ücretsiz sağlanmasını isterken böyle bir zammı doğru bulmadıklarını söyledi.

Fiyat artışlarının Denizlilileri Pamukkale’den uzaklaştırdığını belirten Şen, “Yabancı turistlerin giriş ücreti artırılsın. ‘Fiyat artışlarından etkilenmemek için mkart kullanılsın’ deniliyor ama müze kartı fazla bilen de yok kullanan da. Ayrıca satış noktaları da yaygın değil. Yüzde 20 fiyat artışıyla Denizlililer Pamukkale’yi uzaktan seyretmeye devam edecek. Daha önce yaptığımız öneriyi yineliyoruz. Fiyat artışları yerli halka yansıtılmasın ve en azından ayda bir kez giriş ücretsiz olsun” dedi.