Seyahat acenteleri ve turizm dergileri, 9 güne çıkarılan Ramazan Bayramı tatili için rotalar oluşturuyor. Bu rotalar, uzun tatil süresinde "nereye gitsek? " sorusuna da yanıt veriyor.
Oluşturulan tatil rotalarında Ege’den Güneydoğu’ya, Marmara’dan İç Anadolu’ya uzanan farklı seçenekler sunuluyor. Bayram tatili için oluşturulan rotalardan birisi de Türk turizminin gözbebeği Pamukkale.
Adını beyaz travertenlerinden alan UNESCO’nun Dünya Mirası Listesi’ndeki Pamukkale, her mevsim turizm hareketinin yaşandığı destinasyonlardan birisi durumunda.
Beyaz cennete gelenler, eşsiz güzelliğe sahip travertenleri görme olanağı bulurken, yürüyüş bandında termal suyla temas da edebiliyor.
Antik Havuz ise Pamukkale’ye gelenlerin girmeden ayrılmadığı bir başka deneyimi sunuyor. Ziyaretçiler, yaz-kış ısısı 35 derece olan suda yüzerek, keyifli anlar yaşıyor.
Diğer yandan, Bergama Kralı II. Eumenes tarafından kurulan ve adını Bergama’nın kurucusu Telephos’un eşi Hiera’dan aldığı ifade edilen Hierapolis Antik Kenti de Pamukkale’yi cazip hale getiren etkenlerden.
Hierapolis’teki en önemli yapıların başında 2500 yıllık Antik Tiyatro geliyor. Restorasyon sonrasında görkemli hale gelen sahnesi, mitolojik kabartmaları, oturma basamakları ve 12 bin kişilik kapasitesi ile Türkiye’nin en önemli yapılarından birisi konumunda tiyatro.
Sütunların süslediği Frontinus Caddesi, Kuzey ve Güney Bizans kapıları ile bir başka güzelliği gözler önüne seriyor. Apollon Kutsal Alanı da bu cadde de bulunuyor.
"Cehennem Kapısı" olarak bilinen Plutonium, antik kentin bir başka odak noktası. Kazılar ve restorasyon çalışmalarıyla görkemli bir görünüme kavuşan Plutonium, turistlerin görmeden ayrılmadığı yerlerden.
İsa'nın havarilerinden Aziz Philippus'un mezarının da yer aldığı kutsal alan inanç turizmin önemli yerlerinden birisi konumunda. Aziz Philip Martyriumu ve Aziz Philip Kilisesi, Hamam Bazilika, hemen akla gelen yapılar.