Pamukkale Hierapolis en fazla ziyaretçi çeken ören yeri – D20Haber
30.04.2024, Salı
17 °C / 31 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. KÜLTÜR-SANAT-TURİZM
  4. /
  5. PAMUKKALE-HİERAPOLİS
  6. /
  7. Pamukkale Hierapolis en fazla ziyaretçi çeken...

Pamukkale Hierapolis en fazla ziyaretçi çeken ören yeri

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 6 Nisan 2024 Cumartesi - 10:28Güncelleme: 6 Nisan 2024 Cumartesi - 10:39
Pamukkale Hierapolis en fazla ziyaretçi çeken ören yeri

Denizli’nin UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki turizm beldesi Pamukkale, sınırları içindeki Hierapolis Antik Kenti ile birlikte Efes Ören Yeri’ni geride bırakarak, Türkiye’de en fazla ziyaretçi çeken müze ve ören yerleri arasında ikinci sırada yer aldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, 2024 yılının ilk çeyreğinde müze ve ören yerlerini 4 milyona yakın kişinin ziyaret ettiğini bildirdi. 
 
Bakan Ersoy yaptığı açıklamada, Kültür ve Turizm bakanlığına bağlı 300’den fazla müze ve ören yeri ile Cumhurbaşkanlığına bağlı Millî Saraylar Başkanlığı bünyesindeki müzelerin Ramazan Bayramı boyunca ziyaretçilere açık olduğunu kaydederek, ülke genelinde en çok ziyaret edilen müze ve ören yerlerini paylaştı.
 
geçtiğimiz yıl yaklaşık 30,5 milyon ziyaretçi sayısına ulaşan müze ve ören yerlerini bu yılın ilk 3 ayında 3 milyon 886 bin 998 kişi ziyaret etti. Bu çerçevede Konya Mevlana Müzesi 383 bin 392 kişi ile yılın ilk çeyreğinde en çok ziyaret edilen müze oldu. Denizli Hierapolis (Pamukkale) Ören Yeri ise 259 bin 25 ziyaretçi ile ikinci, İzmir Efes Ören Yeri de 249 bin 482 ziyaretçi ile üçüncü sırada yer aldı.
 
En çok ziyaret edilen müze ve ören yerleri şöyle:
 
“Konya Mevlana Müzesi, Denizli Hierapolis (Pamukkale) Ören Yeri, İzmir Efes Ören Yeri, Nevşehir Göreme Ören Yeri, Nevşehir Zelve, Paşabağları Ören Yeri, Ankara Cumhuriyet Müzesi, İstanbul Arkeoloji Müzesi, İstanbul Galata Kulesi, Şanlıurfa Göbeklitepe Ören Yeri, Nevşehir Kaymaklı Yer Altı Şehri.”
 
ANKARA (İHA)