Hem iş öğrenecekler hem günlük 61 lira cep harçlığı alacaklar – D20Haber
26.04.2024, Cuma
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Hem iş öğrenecekler hem günlük 61...

Hem iş öğrenecekler hem günlük 61 lira cep harçlığı alacaklar

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 17 Ekim 2018 Çarşamba - 10:09Güncelleme: 17 Ekim 2018 Çarşamba - 10:09
Hem iş öğrenecekler hem günlük 61 lira cep harçlığı alacaklar

İŞKUR’un gençlere ve kadınlara yönelik “İşe İlk Adım” projesi kapsamında uygulacak “İşbaşı Eğitim Programı”na katılanlara günlük 61,65 lira cep harçlığı ödenecek, iş kazası, meslek hastalığı ve genel sağlık sigortası giderleri İŞKUR tarafından karşılanacak.

İŞKUR İl Müdürü Fatih Işık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı 100 Günlük İcraat Programı kapsamında İŞKUR İl Müdürlüklerince yürütülecek olan projeler ile kadınlar ve gençlerin istihdamda önünün açılacağını ifade etti.

GENÇLERE İE İLK ADIM PROJESİ

İşe İlk Adım projesi ile üniversite mezunu gençlerin işgücü piyasasında kalıcı istihdamının sağlanması ve nitelikli işgücü talebinde bulunan işverenlerin de aradığı özelliklere sahip elemanları istihdam edebilmelerinin amaçlandığını belirten Işık, şunları kaydetti:

“İşe İlk Adım projesi, fakülte veya yüksekokullardan mezun 18-29 yaş arası gençleri kapsayacak ve programdan sonraki istihdam sürecinde de işverenlere ücret desteği sağlanması yoluyla uygulanacaktır. İşverenler, gençlere İşbaşı Eğitim Programı kapsamında işi öğretecek. Program bitiminde işverenin kişiyi, 12 ay istihdam edeceğini taahhüt etmesi halinde, bu kişiye ödeyeceği aylık ücretin asgari ücretin yüzde 50’si kadarını İŞKUR karşılayacak. İlk 12 ay sürenin sonunda tekrar 12 ay daha istihdamda kalma sözü vermesi halinde de kişiye ödeyeceği aylık ücretin asgari ücretin yüzde 25’i kadarını İŞKUR karşılayacak. Ayrıca, İşbaşı Eğitim Programı süresince işyerinde çalışan gencin günlük 61,65 TL cep harçlığı ile iş kazası, meslek hastalığı ve genel sağlık sigortası giderleri yine Denizli İŞKUR tarafından karşılanacak.”

KADINLARA “İŞ’TE ANNE” PROJESİ

Işık, “İş’te Anne Projesi” ile de Denizli İŞKUR tarafından düzenlenecek istihdam garantili mesleki eğitim kurslarına veya işbaşı eğitim programlarına katılması uygun bulunan ve belirlenen gruplar içerisinde yer alan annelere, kursa veya programa devam ettikleri günler için günlük 70 lira tutarında katılımcı gideri verileceğpini, bu sayede istihdam edilebilirliklerinin önündeki engellerin kaldırılacağını
Bildirdi.

İş’te Anne projesi kapsamında sunulan destekten 0-15 yaş arasında (15 yaş dahil) çocuğu bulunanlardan sosyal yardım alan kadınlar, kadın sığınma veya konuk evlerinde kalan anneler öncelikli olmak üzere, Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü (KSGM) ile Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü işbirliği kapsamında belirlenecek gruplar içerisinde yer alan anneler yararlanabilecek. Kadınlar, evlatlık edindiği ve velayeti altında bulunan çocuk için de yukarıdaki şartları taşımaları halinde destekten yararlanabilecek. İŞKUR bu proje ile Türkiye genelinde 5 bin annenin istihdamını gerçekleştirecek.