Ekpen Tekstil robotik kodlama eğitimleriyle geleceğe açılan pencere – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Ekpen Tekstil robotik kodlama eğitimleriyle geleceğe...

Ekpen Tekstil robotik kodlama eğitimleriyle geleceğe açılan pencere

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 25 Haziran 2019 Salı - 08:00Güncelleme: 25 Haziran 2019 Salı - 08:04
Ekpen Tekstil robotik kodlama eğitimleriyle geleceğe açılan pencere

Ekpen Tekstil, Habitat Derneği iş birliği ve Merkezefendi Belediyesi Merkez Kütüphane’nin katkılarıyla gerçekleştirdiği robotik kodlama eğitimlerinin ilk iki oturumunu geçtiğimiz hafta sonu tamamladı.

Okulların yaz tatiline girmesiyle birlikte, çocukların tatil zamanlarını verimli geçirebilmeleri adına düzenlenen eğitimlere Ekpen Tekstil çalışanlarının çocukları katıldı. Merkezefendi Belediyesi Merkez Kütüphane’de cumartesi ve pazar günleri öğleden sonra gerçekleşen ilk iki oturuma Ekpen Tekstil çalışanlarının 7 ve 14 yaş arası 32 çocuğu katıldı. Dört saatlik eğitimlerini büyük bir hevesle tamamlayan çocuklara katılım belgeleri verildi.

3. OTURUMU HEYECANLA BEKLİYORLAR

Yaz tatillerini verimli bir şekilde geçirmenin mutluğunu yaşayan Ekpen Tekstil çalışanlarının çocukları, 30 Haziran Pazar günü gerçekleşecek üçüncü oturumu heyecanla beklemeye koyuldu.

KENDİN YAP FELSEFESİ BENİMSETİLİYOR

Çocukların derslerini destekleyen eğitim yazılımları oluşturabilmeleri, kendi oyunlarını yazabilmeleri, animasyonlar hazırlayabilmeleri amacıyla programlanan robotik kodlama eğitimleriyle çocuklarda kod okur-yazarlığı bilinci oluşturuluyor. Ayrıca, bu eğitimlerle çocuklara “hayal et, tasarla, yap ve paylaş” olarak “kendin yap” felsefesinin temel değerleri benimsetiliyor.

ÇOCUKLAR TEKNOLOJİK DÖNÜŞÜMLE BULUŞUYOR

Ekpen Tekstil Robotik Kodlama Projesi yöneticileri “Geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitim ve öğretiminde ailenin, öğretmenin, okulun ve çevrenin çok önemli katkıları olduğu aşikardır. Ekpen Tekstil olarak ailemizin parçası olan çalışanlarımızın çocukları için bu çok önemli sorumluluğumuzun farkındayız. Bu yüzden çalışanlarımızın çocuklarını yaşadığımız çağdaki teknolojik dönüşümlerle buluşturmak niyetindeyiz ” dedi.