Beysu, atıklardan yıllık 17 bin ton yakıt üretiyor – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Beysu, atıklardan yıllık 17 bin ton...

Beysu, atıklardan yıllık 17 bin ton yakıt üretiyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 23 Kasım 2019 Cumartesi - 13:24Güncelleme: 23 Kasım 2019 Cumartesi - 14:38
Beysu, atıklardan yıllık 17 bin ton yakıt üretiyor

Denizli’de faaliyet gösteren Beysu Atık Yönetimi Sanayi ve Ticaret Limitet Şirketi, çevreyi kirletici özelliğe sahip atıkları yakıta dönüştürüyor. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Alican Beyazsu, yıllık üretimlerinin 17 bin tona ulaştığını bildirdi.

Beysu Atık Yönetimi Sanayi ve Ticaret Limitet Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Alican Beyazsu, Genel Müdür Yardımcısı Ferzan Karahan ve Halkla İlişkiler Müdürü Nursel Aydın ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, faaliyetleriyle ilgili bilgi verdi.

7 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

Beysu’nun “enerjimiz var” sloganı ile 2000 yılında yatırıma başladığını belirten Beyazsu, “atıktan türetilmiş yakıt” üretimiyle dönüştürülebilir atıkları değerlendirerek çevreyi korurken, bu alanda öncü olmayı hedefleyerek yola çıktıklarını, 7 milyon dolarla başladıkları yatırımın üzerine ilavelerle bugünlere geldiklerini söyledi.

300’E YAKIN ATIK KÖMÜRE DÖNÜŞÜYOR

Beyazsu, Avrupa standartlarında üretimle yaklaşık 300 tehlikeli ve tehlikesiz atığı alternatif yakıta dönüştürdüklerini, bunları çimento fabrikalarına kömür olarak verdiklerini, yıllık üretimlerinin 17 bin ton olduğunu, ancak 60 bin ton üretim yapabilecek kapasiteye sahip olduklarını ifade etti.

Beysu Atık Yönetimi ara depolama lisansının tıbbi atıklar, patlayıcılar, evsel nitelikli ve radyoaktif atıklar haricindeki tüm atıkları kapsadığını anlatan Beyazsu, 18 bin metrekareye sahip tesis sahasında farklı kaynaklarda oluşan atıkları, teknolojik ekipmanlar ve uzman kadroyla atık yönetimi hiyerarşisine uygun şekilde ekonomiye ve çevreye enerji olarak geri kazandırdıklarını vurguladı.

YANGINLARLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Pamukkale’nin Pınarkent Mahallesi'ndeki tesiste zaman zaman çıkan yangınlarla ilgili bir soruyu da yanıtlayan Beyazsu, “Bu tesisler çevre için olmazsa olmazdır. Atıkların doğaya bırakılması yerine alıp yakıta dönüştürüyoruz. Atıklar uygun bir şekilde depolanıyor. Ancak, bazen atıkları verenler doğru beyanda bulunmuyor. Örneğin “çamur” diye verilen atık “asitli” olabiliyor. Bu ve benzeri nedenlerle bizim gibi tesislerde zaman zaman yangınlar çıkar” dedi.