Denizli ihracatında şubatta yüzde 4.3 düşüş oldu – D20Haber
26.04.2024, Cuma
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Denizli ihracatında şubatta yüzde 4.3 düşüş...

Denizli ihracatında şubatta yüzde 4.3 düşüş oldu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 4 Mart 2019 Pazartesi - 14:00Güncelleme: 4 Mart 2019 Pazartesi - 14:00
Denizli ihracatında şubatta yüzde 4.3 düşüş oldu

Denizli’nin ihracatında geçen ay yüzde 4.3 gerileme görülürken, TİM verilerinde bu rakamın yüzde 7.3’e yükseldiği görüldü.

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Hüseyin Memişoğlu, yaptığı açıklamada, daha önceki açıklamalarında parite etkisinin ihracatı önemli ölçüde etkilediğini dile getirdiklerini anımsatarak, devam eden parite etkisiyle birlikte DENİB üyelerince yapılan ihracatın şubat ayında yüzde 4.3 azalarak 190 milyon dolarda kaldığını, ilk iki aylık döneminde ise ihracatın yüzde 5.2 düşerek 386 milyon dolar olarak gerçekleştiğini bildirdi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan Denizli ihracatına da değinen Memişoğlu, şubat ayı ihracatının yüzde 7.3 azalışla 240 milyon dolar, ocak-şubat döneminde ise yüzde 5.3 azalarak 492 milyon dolar olduğunu belirtti.

“RİSKLER ASLINDA ÖNEMLİ BİRER FIRSAT”

2019 yılıyla birlikte birçok önemli kurum ve kuruluşun dünya ekonomik görünümündeki belirsizliklere ve risklere dikkat çektiğine işaret eden Memişoğlu, “IMF tarafından açıklanan güncel raporlarda, hem dünya hem de gelişen ve gelişmekte olan ekonomilerin büyüme beklentilerinin aşağı yönlü revize edildiğini görüyoruz. Bilindiği gibi, ülkemiz ihracatının yaklaşık yarısı, birliğimiz ihracatının da neredeyse yüzde 65’i Avrupa Birliği’ne yapılıyor. Öte yandan, ABD de ihracat pazarlarımız arasında önemli bir konuma sahip. Özellikle, bu bölgelerdeki büyüme beklentileri ve ithalat talepleri ile ihracat performansımız arasında yakın bir ilişki bulunuyor. Söz konusu pazarlarda süregelen risklerin, rekabetçiliğimizin yüksek olduğu sektörlerde ve ürün gruplarında aslında önemli birer fırsat olarak karşımıza çıktığını ifade edebiliriz” dedi.