PEV öğrencileri Hollanda’da İngilizce kampında – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. ÖZEL OKULLAR
  6. /
  7. PEV öğrencileri Hollanda’da İngilizce kampında

PEV öğrencileri Hollanda’da İngilizce kampında

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 17 Nisan 2018 Salı - 13:07Güncelleme: 17 Nisan 2018 Salı - 13:07
PEV öğrencileri Hollanda’da İngilizce kampında

Özel PEV Okulları, İngilizce eğitim programları kapsamında Hollanda’nın Eindhoven kentinde düzenlenen "Europeshire School Camp" projesine 30 lise öğrencisiyle katıldı.

PEV Okulları İngilizce öğretmenlerinden Cevriye Demirel ve Müdür Yardımcısı Erdal Turgut’un eşlik ettiği öğrenci grubu, Europeshire School Camp organizasyonu için Bulgaristan, Slovenya, Belçika’dan gelen öğrenci gruplarıyla kamp yaptı.

Bağımsız bir okul kampı projesi olan Europeshire süresince öğrenciler anadili İngilizce olan grup liderleri eşliğinde çeşitli atölye çalışmalarına katıldı. Spor aktiviteleri, el sanatları, müzik atölyeleri, doğa yürüyüşleri, münazaralar, yetenek yarışmaları gibi aktiviteler ile öğrencilerin iletişim kurmalara sağlandı.

Grup çalışmalarında dil engelini aşma ve kendilerini ifade ettikleri özgür bir platformda yer alma şansı yakalayan PEV öğrencileri, yoğun geçen haftanın sonunda yaptıkları çalışmaları sergiledi ve farklı kültürleri tanırken, kendi kültürlerini de dünyaya tanıtma fırsatını yakaladı. Amsterdam’da Dam Meydanı ve Madame Tussauds Müzesi gibi önemli noktaları gezen PEV öğrencileri, kanal turu yapma fırsatı da buldu.

Dil gelişimi ve farklı kültürleri tanımayı amaçlayan bu projenin öğrenciler adına büyük bir kazanım olduğunu söyleyen Pamukkale Eğitim Vakfı Kurucu Temsilcisi Prof. Dr. Mehmet Meder, öğrencilerin yararına olan ve onların hayatına dokunan şeylerin çok değerli olduğunu ve bu tür çalışmaları her zaman desteklemeye devam edeceklerini belirtti.