TED Denizli Koleji’nde doğru okul söyleşisi – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. TED Denizli Koleji’nde doğru okul söyleşisi

TED Denizli Koleji’nde doğru okul söyleşisi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 5 Ekim 2018 Cuma - 12:56Güncelleme: 5 Ekim 2018 Cuma - 12:56
TED Denizli Koleji’nde doğru okul söyleşisi

Gazeteci-Yazar Abbas Güçlü, öğrencilerin kendini farklı alanlarda geliştirmesi, farklı bilgilere ulaşmanın yollarını bulması gerektiğini belirterek, “Artık en iyi okul yok, doğru okul var” dedi.

TED Denizli Koleji’nde Gazeteci-Yazar Abbas Güçlü’nün konuşmacı olarak katıldığı “Doğru Okul” konulu söyleşi gerçekleştirildi. Öğrenciler, öğretmenler ve velilerle üç ayrı oturumda gerçekleşen söyleşilerde, eğitim sistemi, sınavlar, kendini bulmak, özgüven, farklı alanlarda gelişmek, iş yapma biçimleri, geleceğe yön vermek gibi konular ele alındı.

“DOĞRU OKUL SİSTEMİN DIŞINA ÇIKMAYI BAŞARANLAR”

Mesleklere değer katanın o mesleği yapanlar olduğunu vurgulayan Abbas Güçlü, “Eğitimde roller değişmeli. Hızla değişen dünyamızda artık her şeye ulaşmak çok kolay. Öğrencilerin kendini farklı alanlarda geliştirmesi, farklı bilgilere ulaşmanın yollarını bulması gerekli. Artık en iyi okul yok, doğru okul var. Bu doğru okul ise sistemin dışına çıkmayı başaran, çocukların mutlu olduğu okullar” ifadesini kullandı.

“EN İYİYİ YAPMANIN YOLUNU KEŞFEDİN”

Öğrencilerin birer mutlu insan olmalarının önemine dikkati çeken Güçlü, Öğrenciler, kendi geleceklerine kendileri yön vermeli. Hangi işi yaparlarsa yapsınlar, en iyi şekilde yapmanın yollarını keşfetmeliler. Kendilerini geliştirmek istedikleri alanlarda rol modeller ile bir araya gelmeleri önemli. Farklı alanlarda gelişen, çok yönlü, alt yapısı güçlü gençler dünyanın herhangi bir yerinde okuyabilir, yaşayabilir. Eğitim sisteminde derslerin hayatın bir parçası olduğu, hayatta bir karşılığı olduğu gösterilmeli. Öğrencilerinin farklı özelliklerini keşfeden, yeteneklerini, hayallerini tespit edip, geliştiren, yaratıcılığı destekleyen okul, doğru okuldur” diye konuştu.

“FIRSATLARI DEĞERLENDİRİN”

Gençlere önlerine çıkan fırsat ve sunulan şansları iyi değerlendirmesini isteyen Güçlü, “Proje mantığı ile düşünebilmeli, yabancı dile önem vermeli. Ancak kendi geleceğine yön verebilen gençler hayat başarısını daha kolay yakalayabilir. Aynı zamanda bireye göre eğitim modeli geliştirmeli. Aynı sınıfta farklı özellikleri bulunan öğrencilere aynı model ile eğitim veremezsiniz. Milyonlarca seçeneğin olduğu dünyamızda seçenekleri dörde indiremezsiniz. Daha çok üreten ülke olmanın kaynağı eğitim. Bunun için çocuklarımızın severek yaptığı mesleklere yönlendirilmesi önemli. Bu konuda da başta öğretmenlerin eğitiminden velilerin bakış açısını değiştirmesine kadar pek çok alanda var olan düşünce ve iş yapma biçimlerini değiştirmek gerekiyor” dedi.

OTO’DAN TEŞEKKÜR

Kuruldukları günden itibaren bulundukları kentin eğitim, sosyal, kültürel, ekonomik gelişimine katkı sağlamayı ilke edindiklerini belirten TED Denizli Koleji Yönetim Kurulu Üyesi Handan Oto ise, Abbas Güçlü’ye, velilere ve öğrencilere katılımlarından dolayı teşekkür etti.

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ OĞUZ’A ZİYARET

Öte yandan rahatsızlığı nedeni ile raporlu olan İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz’u evinde ziyaret eden Abbas Güçlü ve TED Denizli Koleji yöneticileri, geçmiş olsun dileklerini iletti. Ziyarette, Denizli eğitim ve öğretim sistemi hakkında keyifli bir sohbet gerçekleştirildi.