Profesör Çobankara’dan sınıf laboratuvarı – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. Profesör Çobankara’dan sınıf laboratuvarı

Profesör Çobankara’dan sınıf laboratuvarı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 26 Şubat 2019 Salı - 18:48Güncelleme: 26 Şubat 2019 Salı - 18:48
Profesör Çobankara’dan sınıf laboratuvarı

Pamukkale Üniversitesi’nde ( PAÜ) görev yapan Prof. Dr. Veli Çobankara anne ve babasının adını yaptırdığı sınıf laboratuvarında yaşatacak.

Prof. Dr. Veli Çobankara tarafından annesi Güllü ve babası Kadir Çobankara adına yaptırılan Tavas Zeybekler Anadolu Lisesi’ndeki sınıf laboratuvarının açılışı Vali Hasan Karahan’ın katıldığı törenle yapıldı.

Karahan, törende yaptığı açıklamada, Denizli’nin hayırseverlik alanında Türkiye’ye örnek olduğunu vurguladı. Karahan, “Büyüme, kalkınma, gelişme hepsi eğitimle olur. Bunun da en güzel yolu eğitimle ilgili paydaşların bu işe şevkle sarılmasıdır. Denizli bu konuda örnek bir şehir. Bunun için Denizlili hemşerilerimi bir kez daha kutluyorum. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün öncülüğünde başlatılan 50 Okula 50 Laboratuvar Kampanyası kapsamında hayırseverimiz ile protokol imzaladık ve kısa bir süre sonra da açılışını yapıyoruz. Hayırseverimizin kendisi de bu sıralardan geçti, bu bölgenin evladı. Bilimsel faaliyetlerin dayanağı deneydir, deneyinde yeri laboratuvardır. Bu konuda tabii ki eksikliklerimiz var. Eksikliklerimizi de bu tür kampanyalar ile tamamlayacağız. Öğrenmenin en etkili yolu deneyerek, yaparak, yaşayarak öğrenmektir. Laboratuvarlarımız bu konuda büyük katkı sağlayacaktır. Hayırseverimiz ve ailesine eğitimi katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Yapılan diğer konuşmaların ardından Vali Karahan, Prof Dr Çobankara'ya eğitime verdiği destekten dolayı teşekkür etti ve plaket verdi.