PAÜ Kale MYO öğrencilerinin davullu zurnalı antik kent gezisi – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. PAÜ Kale MYO öğrencilerinin davullu zurnalı...

PAÜ Kale MYO öğrencilerinin davullu zurnalı antik kent gezisi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 10 Ekim 2018 Çarşamba - 10:44Güncelleme: 10 Ekim 2018 Çarşamba - 22:20
PAÜ Kale MYO öğrencilerinin davullu zurnalı antik kent gezisi

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Kale Meslek Yüksekokulu’na (MYO) bu dönem başlayan öğrenciler için Tabea Antik Kenti gezisi düzenlendi.

Kale MYO’da eğitime yeni başlayan öğrenciler için tanışma programı gerçekleştirildi. Önce sinevizyon gösterisiyle PAÜ’nün tanıtımı yapıldı, eğitim-öğretim ve akademik konularda bilgi verildi, öğrencilerin soruları yanıtlandı.

Programın ikinci bölümünde PAÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Beyazıt başkanlığında kazı çalışmaları yapılan Tabea Antik Kenti’ne gezi düzenlendi. “Tabea Antik Kenti Yürüyüşü” adı altında gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler, davul zurna eşliğinde antik kenti keşfetti. Kazı heyetinde görevli Yusuf Baştürk ve Meryem Canseven, yürüyüşe katılanlara antik kent ile ilgili bilgiler verdi.

Davul zurna eşliğinde antik kent gezilirken Cevherpaşa Camii, Tek Minareli Camii, Türk hamamı, Roma hamamı ziyaret edilerek yapılarla ilgili bilgilendirme ve tanıtım yapıldı.

Verilen kokteylle sona eren etkinlikte konuşan Kale MYO Müdürü Prof. Dr. Ersan Öz, “Bu yıl aramız katılan öğrencilerimiz için üniversitemizi ve ilçemizi tanıtmak amacıyla farklı bir etkinlik yapmak istedik” dedi.