Eğitim-İş’ten MEB’e eleştiri – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. Eğitim-İş’ten MEB’e eleştiri

Eğitim-İş’ten MEB’e eleştiri

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 11 Aralık 2018 Salı - 09:37Güncelleme: 11 Aralık 2018 Salı - 09:37
Eğitim-İş’ten MEB’e eleştiri

Eğitim-İş Denizli Şubesi, Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Mescitsiz Okul Kalmasın” kampanyasına destek olduğunu belirterek, “Biz okullarımızda kütüphane, donanım ve cihazlar istiyoruz. Bırakınız okullarımız eğitim kurumu olarak kalsın. Gelişmiş ülkeler uzayda keşifler yapıp Mars'ta çalışma yaparken biz nelerle uğraşıyoruz” dedi.

Eğitim-İş Denizli Şubesi’nden yapılan açıklamada, İnsan ve Medeniyet Hareketi'ne bağlı çalışan İnsan Vakfı'nın (İV) başlattığı “Mescitsiz Okul Kalmasın” projesine Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onay verilmesiyle okulların eğitim kurumu kimliğine darbe vurulduğu belirtilerek, “Birçok okulda kütüphane, laboratuvarlar yok, kapalı spor salonu ya da sağlıklı spor yapabilecek tesisler yok. Okullarımızın birçoğunda konferans salonları yok. Çocuklarımız yazın sıcakta, kışın soğukta beden eğitimi dersi yapmakta, soğuktan ve yağmurdan etkilenmektedirler.Birçok okulda yemekhane bulunmamakta çocuklarımız derme çatma ortamlarda yemek yemektedirler” denildi.

Hem öğrencilerin hem de personelin ibadetlerini yerine gereksinimleri için gerekli düzenlemelerin yapıldığını söyleyen Eğitim-İş açıklamasında, “Biz okullarımızda bilimsel projeler, donanım ve cihazlar istiyoruz. Bırakınız okullarımız eğitim kurumu olarak kalsın. Okullarımızın eğitim için eksik olan tesis ve donanımları tamamlansın. Gelişmiş ülkeler uzayda keşifler yapıp Mars'ta çalışma yaparken biz nelerle uğraşıyoruz?” ifadelerine yer verildi.