Eğitim-İş’ten İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne pankart tepkisi – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. Eğitim-İş’ten İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne pankart...

Eğitim-İş’ten İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne pankart tepkisi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 25 Temmuz 2019 Perşembe - 10:59Güncelleme: 25 Temmuz 2019 Perşembe - 10:59
Eğitim-İş’ten İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne pankart tepkisi

Eğitim-İş Denizli Şubesi Başkanı Namık Kemal Aydoğan, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce asılan ‘Akademik başarı ve din eğitimi için; haydi imam hatip okullarına’ pankartına tepki göstererek, “Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü yalnızca İmam Hatip Okullarının Müdürlüğü müdür?” dedi.

Eğitim-İş Denizli Şubesi’den, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce asılan ve imam hatip okullarının tercih edilmesi yönündeki propaganda pankartlarına eleştiri geldi. Adrese dayalı sistemin velilerin ve öğrencilerin tepkisini çektiğini belirten Eğitim-İş Denizli Şubesi Başkanı Aydoğan, “Meslek liseleri ve İmam Hatip Liseleri en az tercih edilen okul türleri arasında yer aldı. Bununla da kalmadı, yıl boyu devam eden nakil sistemi ile meslek liselerinden ve İmam Hatip Liselerinden birçok öğrenci kaydını Anadolu Liselerine aldırdı” diye konuştu.

Öğrencilerin liselere yerleşmek için merkezi sınav puanına göre ve adrese dayalı yerleştirmeye göre tercihler yaparak lise eğitimlerini yapacakları okulları belirlediğini belirten Aydoğan, “Ancak, bu süreçte adaletsiz ve eğitim ilkeleriyle bağdaşmayan davranışlar görmekteyiz. Bunun en bariz örneğini İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz sergilemiştir. Öğrencilerimizin tercih dönemlerinde İmam Hatip Liselerini tercih etmeleri için, hazırlattıkları pankartlarla yönlendirmeler yapmıştır. Bu yakışıksız ve bir o kadar da adaletsiz tanıtım uygulaması eğitimde eşitlik ilkesinden uzaktır. Bu pankartların Denizli’nin bütün ilçelerinde birçok noktaya asıldığını öğrendik ve gördük” ifadelerini kullandı.

“RAHATSIZLIĞIMIZI İLETTİK”

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne “sadece bir okul türünü ön plana çıkaracak bir pankart hazırlama gereğini neden duymuştur? Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü diğer okul türlerini önemsemiyor mu? Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü “Akademik Başarı ve Din Eğitimi İçin Haydi İmam Hatip Okullarına” diyerek Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri ve Anadolu Liselerini hangi statüye koymaktadır?” sorularını yönelten Aydoğan, “10 Temmuz Çarşamba günü Milli Eğitim Müdürü Sayın Mahmut Oğuz’a Eğitim-iş olarak bu durumdan rahatsız olduğumuzu belirttik. Kendisi bu pankartları toplatacağını, doğru bulmadığını söylemesine karşın aradan geçen bu kadar uzun sürede hala bir gelişme yaşanmamıştır. Pankartlar asıldığı yerde durmaktadır. Nasıl ki bir babanın çocuklarına karşı eşit ve adaletli davranması gerekiyorsa İl Milli Eğitim Müdürlüğünün de okullarımıza karşı eşit, tarafsız ve adaletli yaklaşması gerekir. Bu pankartların acilen kaldırılmasını talep ediyor ve bir daha böyle bir ayrımcılığın yaşanmamasını diliyoruz” dedi.