Bağ: PAÜ her alanda gelişerek büyük mesafe kat etti – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. Bağ: PAÜ her alanda gelişerek büyük...

Bağ: PAÜ her alanda gelişerek büyük mesafe kat etti

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 10 Ekim 2018 Çarşamba - 22:18Güncelleme: 10 Ekim 2018 Çarşamba - 22:21
Bağ: PAÜ her alanda gelişerek büyük mesafe kat etti

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof Dr. Hüseyin Bağ, üniversitenin her alanda gelişerek, kuruluşundan bugüne büyük mesafeler kat ettiğini söyledi.

PAÜ’de 2018-2019 Akademik Yıl düzenlenen törenle başladı. Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki törene Vali Hasan Karahan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 11. Komando Tugay Komutan Vekili Albay Bilal Öztürk, Yargıtay Onursal Başsavcısı Hasan Erbil, HSYK Üyesi Alp Arslan, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, Baro Başkanı Av. Müjdat İlhan, daire müdürleri, akademisyenler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende, Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Müzik Eğitimi Bölümü öğretim üyeleri Doç. Dr. Fatıma Akyüzlüer ve Öğr. Gör. Birol Işıkdemir, müzik dinletisi sundu.

KARAHAN: DESTEĞE DEVAM EDECEĞİZ

Vali Hasan Karahan, törende yaptığı konuşmada, “Üniversitemiz şehrimizle içli dışlı, şehrimizin önemli bir değeridir. 26 yıldır Denizli’nin büyümesinde ve kalkınmasında, Denizli’nin sanayi ve ihracat şehri olmasında büyük katkılar sağlayan önemli bir kurumumuz olan Pamukkale Üniversitesi, güçlenerek yaşamakta olup, üniversite-şehir ve bilim-sanayi işbirliğinin artırılması adına her türlü işbirliğine açık olup destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

ZOLAN: 2. BİR KAMPÜS VEYA ÜNİVERSİTE OLSUN

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da üniversitenin artık kampüse sığmadığını belirterek, “Üniversitemizde çok güzel fakültelerimiz oldu. Artık üniversitemiz kampüse sığmıyor. Bir hazırlığımız da var; Honaz Belediyemizle birlikte, çok değerli Rektörümüzle birlikte, büyükşehir meclisinde aldığımız kararla istiyoruz ki Denizli’de ikinci bir kampüs veya üniversite olsun. Başka illerde birden fazla üniversiteler var. Denizli potansiyeline baktığımızda bu daha da ihtiyaç olarak karşımıza çıkıyor. Üniversitemizin büyümesi noktasında yeni bir kampüsünde çok çok önem arz ettiğini düşünüyorum. İnşallah ikinci kampüste en yakın zamanda dolacak ve üniversitemizde daha güçlü hale gelerek Türkiye’mizde parmakla gösterilen il olan Denizli’nin parmakla gösterilen üniversitesi olacaktır” diye konuştu.

BAĞ: HEDEF DÜNYA ÜNİVERSİTESİ OLMAK

PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ da yeni eğitim-öğretim yılına yeni umutlarla başladıklarını kaydederek, “Pamukkale Üniversitesi, eğitimde, bilimde, kültürde, sanatta ve sosyal hayatta, kısacası yaşamın her alanında marka ve bir dünya üniversitesi olma hedefiyle her geçen yıl nitelik ve nicelik olarak gelişerek, büyük mesafeler kat etmiştir. Türkiye’nin 21. yüzyıl için belirlediği vizyon ve hedeflere ulaşmasında üniversitelerimizin rolü büyük olacaktır. Temel gayemiz, gençlerimizi en güncel bilgi ve becerilerle donatılmış, mesleki açıdan yetkin, vizyonel bakış açısına sahip ve inovatif düşünebilen bireyler olarak mezun edebilmektir” ifadelerini kullandı.

İLK DERSİ VERDİLER

Bu arada kapılarını bu yıl açan Hukuk Fakültesi’nin öğrencilerine ilk dersi Denizli Barosu Başkanı Av. Müjdat İlhan, Hâkimler ve Savcılar Kurulu Üyesi Alp Arslan ve Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil verdi.