Alatay, PAÜ’nün markası oldu – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. Alatay, PAÜ’nün markası oldu

Alatay, PAÜ’nün markası oldu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 23 Ekim 2018 Salı - 17:25Güncelleme: 23 Ekim 2018 Salı - 17:25
Alatay, PAÜ’nün markası oldu

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Mühendislik ve Teknoloji Fakültesi’nin TÜBİTAK ödüllü ALATAY Elektromobil aracı, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillendi.

Proje yürütücülüğünü PAÜ Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selim Köroğlu’nun yaptığı, Ar-Ge çalışmalarında öğretim üyelerinin yanı sıra öğrencilerin de dahil olduğu ALATAY, Patent ve Marka Kurumu’nca tescillendi. ALATAY projesinde yer alan öğrencilerin daveti üzerine Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Mühendislik Fakültesini ziyaret etti. Ana sponsorluğunu AYDEM Elektrik Perakende A.Ş.’nin üstlendiği ALATAY aracını inceleyen Bağ, proje yürütücüsü Doç. Dr. Selim Köroğlu’ndan bilgi aldı.

Marka tescilinin önemli bir adım olduğunu belirten Köroğlu, “Türk Patent ve Marka Kurum’u tarafından onaylanan ALATAY artık tescilli bir marka olmuştur. Araç tasarımı konusunda gösterilen gayretin ve emeğin bir markaya dönüşmesi seri üretim hedefi ve hayalinin bir miktar daha gerçek olması oldukça umut vericidir” dedi.

Projeye katkı sunan öğrencilerle de bir süre sohbet eden Bağ ise, Pamukkale Üniversitesi adına önemli bir başarı sağlandığını ifade ederek, “2016 ve 2017 yıllarında TÜBİTAK tarafından ‘Yerli Ürün Teşvik Ödülü’ kategorisinde birincilik alan projemiz artık bir marka olarak bizlere yeniden bir gurur yaşattı. Yerli projelerimize desteklerimiz devam edecek. Hizmet sizden destek bizden. Yüzde yüz yerli üretim olan aracımızda emeği geçen proje ekibine tebrik ediyorum” diye konuştu.