CSA Eğitim ve Kültür Vakfı’nın “Genç Yazarlar” Projesi tamamlandı – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. CSA Eğitim ve Kültür Vakfı’nın “Genç...

CSA Eğitim ve Kültür Vakfı’nın “Genç Yazarlar” Projesi tamamlandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 1 Ağustos 2019 Perşembe - 16:56Güncelleme: 1 Ağustos 2019 Perşembe - 16:56
CSA Eğitim ve Kültür Vakfı’nın “Genç Yazarlar” Projesi tamamlandı

Cafer Sadık Abalıoğlu (CSA) Eğitim ve Kültür Vakfı’nın, Gençlik ve Spor Bakanlığı desteğiyle düzenlediği “Yükselen Genç Yazarlar” projesi tamamlandı. Projenin kapanış buluşmasında katılımcılara belgeleri verildi.

CSA Eğitim ve Kültür Vakfı’nın, Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen “Yükselen Genç Yazarlar” projesi, Ocak-Temmuz 2019 döneminde uygulandı. Projenin tamamlanması dolayısıyla düzenlenen belge ve kapanış buluşmasına Merkezefendi Kaymakamı Adem Uslu, Yazar Feyza Hepçilingiler, CSA Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Ali Abalıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Ramazan Yılmaz, vakfın danışma kurulu üyeleri Prof. Dr. Süleyman İnan ve Ercüment Erdem ile genç yazarlar katıldı.

Proje kapsamında düzenlenen eğitimlerde, devlet liselerinin 9. ve 10. sınıflarında eğitim gören yazı yazmaya yetenekli 20 öğrenciye özgüvenlerini arttırmaya, sanatsal etkinliğe aktif olarak katılmalarına, edebiyat alanında eğitim almalarına, yazarlık potansiyellerini keşfetmelerine, evrensel ve insani değerleri hatırlamalarına katkıda bulunuldu.

Gençlere yazarlık atölyesi eğitimleri Öğr. Gör. Havva Ergür tarafından verildi. Atölye çalışmaları sırasında da öğrenciler, okur- yazar buluşmaları ile edebiyat alanında ön eğitim alma fırsatını yakaladı. Yazar Bircan Yıldırım, Yazar ve Şair Şerif Kutludağ ile bir araya gelme olanağı da bulan öğrenciler, dün de Yazar Feyza Hepçilingirler ile buluştu.

Bu çalışmalar ile kendi yetenek ve potansiyellerini keşfeden öğrenciler, proje sonunda kendi eserlerini ortaya koyma fırsatı buldu, yazdıkları eserler kitap haline getirildi. “Yazdıkça! Yükselen Genç Yazarlardan 40 Özgürce Öykü” isimli kitapta her bir öğrenciye ait ikişer öykü yer aldı.

Kapanış töreninde eğitime yazarlık eğitimi alan öğrencilera katılım belgelerini Feyza Hepçilingirler verdi.