Eyvah! Eşim beni sevmiyor – D20Haber
23.04.2024, Salı
15 °C / 33 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAZARLAR
  4. /
  5. Halil SAĞAT
  6. /
  7. Eyvah! Eşim beni sevmiyor

Eyvah! Eşim beni sevmiyor

A- A+

Hissettiğiniz duyguları partnerinizin tahmin etmesini bekliyorsanız, partnerinizin sizi ne kadar yakından tanıdığını ölçmek için yapıyorsunuz demektir. Bu tanışıklığın seviyesi nispetinde sevildiğinize inanıyorsanız her an beklentide olduğunuzu söylememek elde değildir.

-Yüzün niçin asık, sanki eve gelmemden memnun değil gibisin?

-Yok birşey!

-Var gibi ama neyi hatırlayamadığımı bilmiyorum.

-Var tabi yüzümün asıklığının sebebini tahmin etmeni beklerdim. Bugün dışarıda yemek istiyordum. Sen ise bunun farkında bile değilsin. Artık isteklerim senin için hiç bir şey ifade etmiyor.

-Niçin trip yapıyorsun ki isteğini bana tekrar hatırlatabilirdin.

-Sanki söylemedim. Tekrar söylesem ne olacaktı ki yine hatırlamayacaktın işte.

Suçlamalardan ve iletişim hatalarından oluşan bir çiftin arasındaki konuşma suçlanılan tarafın susup kabullenmesi ile veyahut öfkelenerek içinden çıkılmaz bir hale dönüşmesi ile sonlanacaktır.

Bahsettiğimiz konunun altında yatan gerçek nedenlerin sadece iletişim hatalarından oluştuğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.

Partnerinin aşkına, duygularını tahmin edebilme koşulu ile inanır. Eğer aklından geçeni okuyamıyorsa kendisi ile yeterince ilgilenmiyor demektir. Kendisi ile ilgilenmemesinin karşılığı da ona aşkının artık kalmamasıdır. Bu çarpık düşünce tarzı, çiftlerin birbirlerini yıpratmalarına ve tüketmelerine sebep olacaktır. Halbuki sevginin kanıtı küçük bir bakış, küçük bir dokunuş dahi olabilirken, hissedilen aşkı kaybetmesinden her an endişe etmesinin bir karşılığıdır tüm bunlar. Bu nedenle partnerinin aşkını kaybetmemek için her an ilişkinin içeriği, gidişatı ile aşırı meşgul olur. İlişkinin ilk gününde de onuncu yılında da aynı kaygıyı yaşar. Bu da ilişkisini her türlü tehdide karşı koruyup kollamasına sebep olur.

İlişkileri her an bitecekmiş gibi yaklaşışı ve tedirginliği ile partnerini daha da bunaltacak ve ilişkisini daha da sağlamlaştırmak için sevgi kanıtlarını arttırmaya çalışacaktır.

Tüm bunların sebebi çocukluk döneminde ki iki yaş dönemini kapsayan, anne ile kurulan sembiyotik bağlanmanın bir yansımasıdır. Anneye bağlanıp bağımlı olan ondan ayrışma denemelerine fırsat verilmemiş bebek bağlantı kurduğu her kişi ile aynı yapıyı tekrarlayacaktır. Partnerinin sevgisinden emin oluncaya kadar peşini bırakmayacaktır. Bundan emin olunca ise rahatlayacaktır. Lakin en küçük bir bakış, duruş dahi sevgisizliğinin önünde duran bir kanıt olabileceği için hayatının her anı bu bağlantı kanallarını sağlamlaştırmaya çalışmakla geçecektir.

Yazarın Diğer Yazıları
Yaşam Transferi
14 Ocak 2020 Salı
Hekimoğlu
7 Ocak 2020 Salı
Zamansız Öfke
24 Aralık 2019 Salı
Çocuk sever misiniz ?
3 Aralık 2019 Salı
Bütün Erkekler Aynı Mıdır?
25 Kasım 2019 Pazartesi
Kedi Sevgisi
5 Kasım 2019 Salı
Sevgi Pınarı
14 Ekim 2019 Pazartesi