TİN’DEN ZEYBEKCİ YORUMU, ÖZKAN’IN 8-0 İDDİASI – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAZARLAR
  4. /
  5. Engin ÜNAL
  6. /
  7. TİN’DEN ZEYBEKCİ YORUMU, ÖZKAN’IN 8-0 İDDİASI

TİN’DEN ZEYBEKCİ YORUMU, ÖZKAN’IN 8-0 İDDİASI

A- A+

Gece yarısı randevusu vardı AK Parti milletvekilleri ve adaylarının.
Tanıtım ve medyadan sorumlu İl Başkan Yardımcısı Cevdet Çiftçi davet etti.
Bakan Nihat Zeybekci, milletvekilleri ve adaylarının basınla buluşacağını bildirdi.
Saati 24.00, adres olarak da Büyükşehir Belediyesi’nin Çamlık Ofisi’ni verdi.

Ekonominin bu denli konuşulduğu dönemde Ekonomi Bakanı’nın söyleyeceği önemli şeyler olmalıydı diye düşündük.
Gittik…
Sahura kadar süren bu toplantıya geleceği söylenen Zeybekci nedense katılmadı.
Medyayla buluşmaya gelen isimler; milletvekilleri Şahin Tin ve Cahit Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, İl Başkanı Cevdet Çiftçi, milletvekili adayları Ahmet Yıldız, Nilgün Ök, Hasan Oymak, Mustafa Semerci, Dilek Çevik ve Adem Kayar oldu.
Milletvekili adayları kendilerini tanıttı.
Sohbet edildi, sorular soruldu.

Bakan Bey’in olmadığı yerde sorulara yanıt vermek Tin ve Özkan’a düştü.
Zeybekci’nin bundan sonraki siyasi yaşamıyla ilgili bir soruya Tin, “Belediye başkan adaylığını düşündüğünü sanmıyorum. Biz kendisini seçim sonrası kurulacak kabinede Cumhurbaşkanı Yardımcısı, ekonomi veya sanayi ticaretle ilgili bakanlıkların birisinde görmeyi bekliyoruz” diye özetlenebilecek yanıt verdi.

Bir başka soru seçim ittifakları, d’hondt sisteminde oyların nasıl hesaplanacağı ve Cumhur İttifakı’nın kaç, Millet İttifakı’nın kaç milletvekili çıkaracağıyla ilgiliydi.
Tin, geçmiş yıllardan deneyimliydi.
Aday adayı olduğu 2007 seçiminde il başkanı olarak Denizli için 7-0 tahmini yapmış, bu iddiası üzerine de 5’inci sıraya konulmuştu.
Esprili bir dille “Aday listeleri 30 Mayıs’ta kesinleşecek. O tarihten sonra konuşalım” dedi.

Tin bu kadar temkinliyken, Özkan zembereği boşanmış gibiydi.
Bir hesap koydu ortaya kendisine göre.
“AK Parti’nin bize göre Denizli oyu yüzde 65. MHP’nin genel seçimlerdeki ortalama oyu 13. Topladığınızda yüzde 78 yapıyor. Böyle bir sonuçta Cumhur İttifakı 8-0’lık bir sonuca gider” iddiasında bulundu.

Ben de geçmişte listelere bakıldığında ön sıralarda bir kadın adayın neden olmadığını söyleyip, “Bakan Bey’in listede neden olmadığını anlattınız da Sema Hanım neden yok ona değinmediniz” diye ilave ettim.

İki vekil fısıltıyla konuştu ve Tin, “Bu soruya Cahit Bey cevap verecek” diyerek, topu kendi sahasından uzaklaştırdı.
Cahit Özkan, milletvekillerinin değişerek geldiğini, bu kez de öyle olduğunu söyledi ama Ramazanoğlu için “şu nedenle aday gösterilmedi” demedi, salonda bulunmamasına bir açıklama getirmedi.

AK Parti listesinin 3. sırasında yer alan eski Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız ise, görevi gereği Denizli’den uzak alsa da memleketinin yabancısı olmadığını, görev yaptığı ülkelerde Denizli’den oda yöneticilerini davet ederek işbirliği, ticari bağlantılar kurulmasına çaba harcadığını, şimdi de milletvekili olarak bu hizmeti sürdürme arzusunda olduğunu söyledi.

Listenin bir başka hukukçu adayı Hasan Oymak da Denizlim Derneği ile Ankara-Denizli arasında bağlantıyı sağlama, Denizlili gençlere sahip çıkma konusunda yaptığı çalışmaları aktardı. “Denizlim ile yaptığımız tüm çalışmalar Denizli’ye olan borcumuzu ödemeye yönelikti. Şimdi başka bir kulvarda, aynı hedefle Denizli sevdamızı hizmete çevirmeye talip olduk” dedi.