Teoman Sancar “kaset ne” açıklamalısın – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAZARLAR
  4. /
  5. Engin ÜNAL
  6. /
  7. Teoman Sancar “kaset ne” açıklamalısın

Teoman Sancar “kaset ne” açıklamalısın

A- A+

Denizli Milletvekili Teoman Sancar, pat diye “CHP üyeliğinden istifa ettim” dedi.
Ne oldu?
Konuşulan çok da biz önce 10 Şubat’a gidelim.
Yeni Asır Gazetesi, 17 milletvekilinin fotoğraflarını yan yana koyup, CHP’den istifa edeceklerini öne sürdü.
Sancar, o habere ilgili sosyal medya hesabından “Peki bundan benim haberim niye yok. Deli saçması” açıklamasıyla yanıt verdi.

O haber unutulmuştu ki, dün istifa haberi patladı.
Önce Muharrem İnce’nin kuracağı partiyle ilişkilendirildi istifa.
Ancak gece yarısına doğru gazeteci Yalçın Bayer ve Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçek’in “ayıp”lı paylaşımları, istifaya farklı bir boyut getirdi.

Yalçın Bayer, Twitter hesabından “Denizli Milletvekili Teoman Sancar CHP’den istifa ettiğini duyurdu. İşin başka bir tarafı varmış! Bizi arayan CHP’liler yeni bir skandalla karşı karşıya olduğunu söylediler. ‘Ayıp’ diye nitelenen bu skandalın altından nasıl kalkacak CHP. İnce ve Yarkadaş haklı mı çıkıyorlar ne!” paylaşımını yaptı.

Gökçek de “CHP MV Teoman Sancar hakkında ‘Sizi kutluyorum’ diye tweet atmıştım... Tweetimi sildim... Çünkü Teoman Sancar’ın istifası onurlu bir istifa değilmiş. Nedeni duyulduğunda yer yerinden oynayacak... CHP bu olayın altından kalkamaz... Ancak o kadar söyleyebilirim. Felaket ötesi” twetiyle katıldı sosyal medyadaki tartışmalara.

Gökçek’in bir tweeti daha var. O da “Denizli CHP MV Teoman Sancar, Kılıçdaroğlu’nun en yakın adamlarından biri. Kılıçdaroğlu’nun danışmanın kardeşi de Teoman Sancar’ın danışmanı. Kimse Muharrem İnce’nin günahını almasın” şeklinde.

Dikkat çeken bir başka tweet de Mücahit Birinci’den. Birinci “Teoman Sancar ile ilgili, dünkü katıldığım yayın sırasında, Kılıçdaroğlu ve Kaftancıoğlu CHP'sinden istifanın erdem olduğunu belirtmiştim. Aynı görüşteyim. Ama Sancar'ın istifasının tahmin ettiğim siyasi sebeplerden olmadığı yeni yeni ortaya çıkıyor” ifadelerini kullandı paylaşımında.

Devamında Bayer, Gökçek ve Birinci’nin paylaşımlarına benzer çok sayıda twet de atıldı.
Ama Gökçek’in tweetine dikkat!
İddiaları Sancar ile sınırlamıyor.
“Teoman Sancar, Kılıçdaroğlu’nun en yakın adamlarından biri. Kılıçdaroğlu’nun danışmanın kardeşi de Teoman Sancar’ın danışmanı” yorumuyla yaşanan her ne ise, konuyu CHP liderine kadar taşıyacak yorumda bulunuyor.

Peki tüm bunlara karşı Sancar’ın bir diyeceği olmalı değil mi?
Olabileceğini düşünüp, istifa açıklamasından sonra epey aradık telefonunu.
Önce sürekli meşgul çaldı.
Sonra da kapattığından ulaşılmaz oldu.
Bize kısmet olmayan meslektaşımız Bülent Öztürk’e kısmet olmuş, ulaşmış kendisine.
Sancar demiş ki:
Komplo var, bu komployu da biz bozacağız.
Devamı ise ilginçleşiyor.
“Aktardığınız tecavüz, İstanbul Ataşehir, Bodrum Kuşadası üçgeni yolsuzluk iddiaları… Eşcinsellik iddiaları… Bunların hepsini duydum, takip ediyorum. Danışmanımın adını, ahlaksızca ve adi bir şekilde karıştırıyorlar, iftira atıyorlar…”

Sözlerini “Evet, kaset var diye, baskı oluşturuldu… Gerekli yerlere şikayetimi yaptım… Her türlü iftiraya, ayrı ayrı belgeleriyle cevap vereceğim… Komplo var, bu komployu bozacak olan da benim… Bir kaset falan ortaya çıkarsa, çıktığında da tüm bu ahlaksızca saldırılara karşı, en kısa zaman içinde öyle yazılı açıklama yaparak da değil, medyanın karşısına çıkıp tek tek cevap vereceğim” diye bitiriyor.

Sancar’ın “Tecavüz, İstanbul Ataşehir, Bodrum Kuşadası üçgeni yolsuzluk iddiaları… Eşcinsellik iddiaları” diye başlayıp, “kaset var diye baskı oluşturuldu” şeklinde biten sözleri, “ayıp” içerikli paylaşımların nereden kaynaklandığının ipuçlarını veriyor.

Bu sözler istifa dilekçesini de ilginçleştiriyor.
Nedir ilginç olan?
D20HABER.COM haberleştirdi.
İstifa dilekçesi 27 Şubat 2021 tarihli.
İstifanın açıklandığı gün 28 Şubat Pazar ve öğle ile akşam arasında bir saat.
Niye buna dikkat çekiyoruz?
Sancar’ın “kaset var diye baskı oluşturuldu” sözlerinden dolayı.
Bu açıklama ve tarih, konunun istifa öncesi karşılıklı konuşulduğunu gösteriyor.

Ayrıca, istifa dilekçesinde Sancar’ın isim ve imzasının olduğu bölüm ile tarih atılan bölümde farklı bir kalem kullanıldığı iddia ediliyor.
Bu da “istifa sürecine giden gelişmeler karşılıklı konuşulurken, önceden böyle bir dilekçe mi alındı? sorusunun konuşulmasına neden oluyor.
Tüm bunların yanıtını verecek tek kişi elbette CHP’den istifa eden ya da ettirilen Milletvekili Teoman Sancar.
Bunu da hızla yapmak zorunda.