Türkmen, gözünü dünya şampiyonluğuna dikti – D20Haber
03.05.2024, Cuma
14 °C / 26 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SPOR
  4. /
  5. Türkmen, gözünü dünya şampiyonluğuna dikti

Türkmen, gözünü dünya şampiyonluğuna dikti

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 31 Ekim 2019 Perşembe - 17:14Güncelleme: 1 Kasım 2019 Cuma - 12:22
Türkmen, gözünü dünya şampiyonluğuna dikti

Şili’nin başkenti Santiago’da düzenlenen Dünya Karate Şampiyonası’nda ümit kızlar ferdi kata dalında ikinci olan 15 yaşındaki Damla Su Türkmen, hedefinin dünya şampiyonluğu olduğunu söyledi.

Dünya Karate Şampiyonası’nda, İtalyan rakibi Sonia Inzoli ile final maçına çıkan ve 0.34 puan farkla kaybedip dünya ikincisi olan Damla Su Türkmen, antrenörü İhsan Kaya, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Denizli Gazeteciler Cemiyetindeki basın toplantısında, daha büyük başarılarda, daha büyük yerlerde kendini görmek istediğini belirten Türkmen, hedefinin bir gün dünya ve Avrupa şampiyonluğunu kazanıp altın madalya ile tekrar konuşma yapmak olduğunu söyledi. Türkmen, “Gerçekten bugüne gelene kadar çok çalıştık. Hep beraber ekip olarak çalıştık. Kulüp arkadaşlarımla ben aynı antrenmanı yaptık ama o tatamiye çıkınca işler bazen farklı olabiliyor, bazen kendini hazır hissedemeyebiliyorsun. Küçük talihsizlikler bazen dünya şampiyonasını kaçırtabiliyor ama ben benim gibi ve daha büyük sporcu ağabeylerim, ablalarım gibi beni bugüne getiren, çalıştıran her zaman yanımda olan herkese çok teşekkür ederim. Başta ailem, okulum, kulübüm, hocam... Bu benim tek başıma aldığım bir başarı değil. Bu başarının arkasında çok fazla insan var, çok fazla emek var” dedi.

Türkmen’in antrenörü İhsan Kaya ise, Gaziantep’te yapılan ümit genç şampiyonasına katıldıklarını ve finale kaldıklarını kaydederek, “Final müsabakası bittiği an ben Damla’nın, dünya şampiyonu olacağına inandım. Denizli’de ferdi sporlara sponsorluk anlamında bir destek maalesef olmuyor” ifadelerini kullandı.

Basın toplantısına katılan Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu ise, “İlk önemli organizasyon Avrupa Şampiyonası var şu anda. Avrupa Şampiyonası’ndan altınla dönmesini bekliyoruz” diye konuştu.

DENİZLİ (İHA)