Sinovac’dan sonra BioNTech aşısı da Denizli’ye geldi – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. KORONAVİRÜS
  6. /
  7. Sinovac’dan sonra BioNTech aşısı da Denizli’ye...

Sinovac’dan sonra BioNTech aşısı da Denizli’ye geldi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 5 Nisan 2021 Pazartesi - 14:47Güncelleme: 8 Nisan 2021 Perşembe - 22:20
Sinovac’dan sonra BioNTech aşısı da Denizli’ye geldi

Sinovac’dan sonra BioNTech aşısı da Denizli’ye geldi. BioNTech aşısının şu anda Denizli Devlet Hastanesi’nde cumartesi pazar günleri de dahil gece saat 21:00’e kadar yapıldığı bildirildi.

Denizli İl Sağlık Müdürü Dr Berna Öztürk, il genelinde bugün kadar yaklaşık 147 bin kişiye 1. doz, 112 bin kişiye de 2. doz covid-19 aşısı aşısı yapıldığını, gelinen noktada 60 yaş üstündekiler ile eşleri ve risk grubunda olan morbid obez, malign tümörü olan kanser, diyaliz hastaları, down sendromu olan ve immuno supresif tedavi alanların öncelikli aşı olmak için sisteme tanımlandığını belirtti.

Denizli’de özel ve kamuya ait tüm sağlık kurumlarında aşı uygulamasının devam ettiğini, mobil ekiplerin de riskli gruptaki vatandaşların evine giderek aşılarını yaptığını kaydeden Öztürk, “Aşı sırası gelen vatandaşlarımız Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden veya 182'den randevu alabilir. Randevu oluştururken de aşı seçeneği aşamasında Sinovac veya BioNTech aşısını tercih edebilirler. BioNTech aşısı şu anda Denizli Devlet Hastanesi’nde cumartesi pazar günleri de dahil gece saat 21:00’e kadar yapılmakta olup, bu aşıyı tercih eden vatandaşlarımız randevularını oluşturarak aşılarını yaptırabilirler. Unutmayalım ki bu mücadeleyi aşılarımızı yaptırarak ve kurallara uyarak hep beraber kazanacağız. Maske, mesafe ve hijyen tedbirlerine dikkat edelim ve zorunlu olmadıkça kalabalık ortamlara girmemeye özen gösterelim” dedi.