Sağlık Bakanı’ndan Eris varyantı açıklaması – D20Haber
17.03.2025, Pazartesi
8 °C / 20 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. KORONAVİRÜS
  6. /
  7. Sağlık Bakanı’ndan Eris varyantı açıklaması

Sağlık Bakanı’ndan Eris varyantı açıklaması

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 19 Eylül 2023 Salı - 19:35Güncelleme: 19 Eylül 2023 Salı - 19:36
Sağlık Bakanı’ndan Eris varyantı açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Covid-19’un “Eris” varyantı ile ilgili açıklamada bulundu. Koca, yaşlılar ve kronik hastalığı olanların kendilerine dikkat etmeleri uyarısında bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son günlerde sağlık konusunda öne çıkan Eris varyantı ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Eris varyantının Türkiye’de sınırlı sayıda vakayla görüldüğünü kaydetti.

Bakan Koca’nın açıklaması şöyle:

Haberin DevamıReklam




“Koronavirüs, ta salgının başından beri sürekli mutasyona uğradı. Omicron varyantının ardından da tüm dünya basit tedbirler dışında normale döndü. Bir virüs tamamen yok olmaz. Genel olarak, giderek daha zayıf varyantlara dönüşür. “Eris” adlı varyant, halen hayatın normal şekilde sürdüğü ülkelerden sonra, sınırlı sayıda vakada, ülkemizde de görüldü. Bunda endişe edilecek bir şey yok. Bilim insanları üzerinde konuşabilirler ama halkımız için gündem olmaya değer değil. Yaşlılarımızın, kronik hastalığı olanların her zamanki gibi kendilerine dikkat etmelerini daha önce söylemiştim.”