Koca’dan Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklamalar – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. KORONAVİRÜS
  6. /
  7. Koca’dan Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklamalar

Koca’dan Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklamalar

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 18 Ağustos 2021 Çarşamba - 20:13Güncelleme: 18 Ağustos 2021 Çarşamba - 20:14
Koca’dan Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklamalar

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, üçüncü doz aşı yaptırmanın gerekli olduğunu belirtirken, “Üç doz aşı olmuş kişilerin, 2 doz aşı olmuş kişilere göre hem hastalığa yakalanma oranında hem de hastaneye ve yoğun bakıma yatışta daha iyi korunduğu anlaşıldı” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrasında üçüncü doz aşı, 12 yaş üzeri çocukların aşılanması, okullarda yüz yüze eğitimle ilgili açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamanın satır başları:

-Üç doz aşı olmuş kişilerin, 2 doz aşı olmuş kişilere göre hem hastalığa yakalanmalara göre ve hastaneye yatma ve yoğun bakıma yatma oranlarına göre çok daha iyi korunduğu anlaşıldı.

-İki doz inaktif aşı olmuş vatandaşların üçüncü doz aşı yaptırmasının gerekliliği anlaşıldı.

-E-Nabız web sayfasından girerek veliler, çocukları için aşı talebinde bulunabiliyor. Bununla birlikte 12 yaşından büyük ve kronik hastalığı olan çocuklarımız için de aşı tanımlaması yapılmış durumdadır.

- Yurtdışında eğitime gidecek çocuklar için veliler aşı talebinde bulunabiliyor

-Hiçbir vatandaşımız kapalı bir ortamda maskesiz hareket etmemeli. 2 metrelik sosyal mesafeye azami dikkat göstermeli. Kalabalık ve kapalı ortamlardan uzak durmalı.