İkinci doz covid-19 aşısını yaptıran 65 yaş ve üzerindekilere normal hayata dönüş – D20Haber
26.06.2024, Çarşamba
23 °C / 40 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. KORONAVİRÜS
  6. /
  7. İkinci doz covid-19 aşısını yaptıran 65...

İkinci doz covid-19 aşısını yaptıran 65 yaş ve üzerindekilere normal hayata dönüş

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 17 Mayıs 2021 Pazartesi - 22:34Güncelleme: 17 Mayıs 2021 Pazartesi - 22:39
İkinci doz covid-19 aşısını yaptıran 65 yaş ve üzerindekilere normal hayata dönüş

Covid-19 tedbirleri kapsamında bugün başlayan "Kademeli Normalleşme", 65 yaş ve üzerindeki 8 milyon kişiden iki doz Covid-19 aşısını yaptıranlar için rahatlatıcı bir süreç olacak.

İçişleri Bakanlığınca, valiliklere gönderilen “Kademeli Normalleşme Tedbirleri” konulu genelgeyle hastalığı ağır geçirme ve ölüm açısından risk altında bulunan bu gruptakilerin sosyal hayata katılımını sağlamaya dönük adımlar atıldı.

Buna göre 65 yaş ve üzerindeki yaklaşık 8 milyon kişiden iki doz covid-19 aşısını yaptırmış olanlar, yaş gruplarına özel herhangi bir saat sınırlaması olmadan sokağa çıkabilecek, kısıtlama gün ve saatleri dışında belge zorunluluğu olmaksızın şehirlerarası seyahat edebilecek.

Aşı hakkı bulunmasına rağmen aşı olmayan 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ise hafta içi sadece 10.00-14.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek, hafta sonları tam gün sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olacak.

AŞISINI YAPTIRMAYANLAR İÇİN RANDEVULAR AÇIK

Haberin DevamıReklam




Aşı tanımlandığı halde Türkiye’de uygulanan covid-19 aşılarından SinoVac ya da BioNTech için başvuruda bulunmayalar için de aşı randevuları açık bulunuyor.

Öncelikli yaş grubu içinde bulunup sırası geçmiş dahi olsa, e-Nabız ya da e-Devlet üzerinden randevu alınarak Kovid-19 aşısı yaptırabiliyor.

AŞI YAPTIRMAYANLAR İÇİN İKNA TİMLERİ İŞ BAŞINDA

Sağlık Bakanlığınca sağlık çalışanlarından hemen sonra yaş gruplarına göre aşılanmaya başlayan kişilerden sırası geldiği halde aşı yaptırmayanlara yönelik il sağlık müdürlükleri bünyesinde oluşturulan “ikna timleri”nin çalışmaları ise yaklaşık bir aydır sürüyor.

Öte yandan, Sputnik V aşısının, Türkiye’de üretilmesine yönelik Rusya ile yapılan anlaşma sonrasında aşının ülkeye gelmesiyle birlikte üçüncü bir seçenek de söz konusu olacak. (AA)