Aşı olmadılar, zor günler geçiriyorlar – D20Haber
19.04.2024, Cuma
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. KORONAVİRÜS
  6. /
  7. Aşı olmadılar, zor günler geçiriyorlar

Aşı olmadılar, zor günler geçiriyorlar

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 1 Eylül 2021 Çarşamba - 16:16Güncelleme: 1 Eylül 2021 Çarşamba - 16:16
Aşı olmadılar, zor günler geçiriyorlar

Denizli’de, aşı olmayan ve coronavirüse yakalanan iki hasta, tedavi gördükleri hastaneden “Biz aşımızı yaptırmadık, bu süreci çok zor geçiriyoruz. Aşılarınızı yaptırın” çağrısında bulundu.

Servergazi Devlet Hastanesinde covid-19 tedavisi gören hastalardan 52 yaşındaki Erhan Topalkara, 16 gündür tedavi görüyor. Bu sürecin 12 gününü yoğun bakımda geçiren Topkara, “Almanya’dan Türkiye’ye tatile gelmiştim. Tatilimin ilk haftası çok iyi geçti. Sonrasında covid-19 hastalığına yakalandım. Öksürük vardı, hastalık ciğerlerime işlemiş. Şimdi aşıyı ertelediğime çok pişman oldum. Keşke bütün aşılarımı olsaydım. Yoğun bakımdayken fark ettim ne kadar zor bir durum olduğunu. Dünyadan kopuksunuz, muhtaçsınız herkese. Ama sağ olsunlar, çok iyi baktılar burada sağlık çalışanlarımız bizlere. Atlattım gibi hastalığı, biraz ciğerlerde az bir şey kaldı. Onu da atlatırsam, inşallah zamanım gelince hemen aşı olacağım. Ne gerekirse yaptıracağım” dedi.

“KEŞKE GERİYE DÖNEBİLSEM”

Tedavisi 6 gündür devam eden 40 yaşındaki inşaat mühendisi Olcay Bıçak da, aşının önemini hastalanınca daha iyi anladığını belirterek, Şu an geriye dönebilsem hiç düşünmeden aşımı olurdum. Hastalık süreci zor. Neden geçirdiğim hakkında bir fikrim yok. Bana bir şey olmaz, biz genciz diye düşünüyordum. Aşı da vurulmamıştım. Ama geldiğimiz şu safhada bakıyorum ki aşı çok önemliymiş. Keşke vurulsaymışım. Tekrar bir hakkım olsa, geriye dönebilsem aşı vurulmak isterdim” diye konuştu.

ÖZTÜRK: PİŞMANLIK DUYAN HASTALARA KULAK VERİN

Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk ise, şu an hastanelerde yatan hastaların çoğunun aşısız ya da aşısı tamamlanmamış orta yaş ve genç hastalar olduğunu bildirdi. Öztürk, “Maalesef ‘bana bir şey olmaz’ ya da ‘sonra olurum’ diyerek aşılarını geciktiren vatandaşlarımız olabiliyor. Aşısını yaptırmayan vatandaşlarımız lütfen şu an covid-19 tedavisi gören ve aşı yaptırmadığı için pişman olduklarını belirten bu hastalarımıza kulak versinler. Koronavirüs çok ciddi bir hastalık ve bu hastalıkla mücadelemizde temizlik, maske mesafe kurallarına uymakla beraber en önemli silahımız aşıdır. Bu nedenle bir an önce aşısını yaptırmayan vatandaşlarımızı, kendi sağlıkları ve toplum sağlığı için aşı olmaya bekliyoruz” açıklamasını yaptı.