Kent merkezinde 204 sınıf coronavirüs karantinasında – D20Haber
23.04.2024, Salı
15 °C / 33 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. KORONAVİRÜS
  6. /
  7. Kent merkezinde 204 sınıf coronavirüs karantinasında

Kent merkezinde 204 sınıf coronavirüs karantinasında

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 9 Ekim 2021 Cumartesi - 19:10Güncelleme: 9 Ekim 2021 Cumartesi - 19:16
Kent merkezinde 204 sınıf coronavirüs karantinasında

Denizli, son veriler ile coronavirüs vaka sayısı en fazla artan 10 il arasında yer alırken, okullardan da endişe verici haberler geliyor. Eğitim-İş Sendikası Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, kent merkezinde 204 sınıfın covid-19 vakaları nedeniyle karantinaya alındığını bildirdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın bugün açıkladığı haftalık vaka tablosunda Denizli öne çıktı. Denizli’de 18-24 Eylül tarihleri arasında 100 binde 98,37 olan vaka sayısı, 25 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında 100 binde 158,71’e yükseldi.

Salgının Denizli’de tedirgin edici şekilde yükselişe geçmesinin yanı sıra okullardan da endişe veren haberler geliyor. Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, D20HABER.COM’a yaptığı açıklamada, kent merkezinde 170’e yakın ilkokul, ortaokul ve lise bulunduğunu, bunlardan 24’ü dışında kalanlarda covid-19 vakaları görüldüğünü ve 204 sınıfta karantina uygulandığını belirtti.

“TEMİZLİK VE HİJYEN SORUNU VAR”

Eğitim kurumlarında yeterli personel bulunmaması nedeniyle temizlik ve hijyen sorunları yaşandığını da kaydeden Aydoğan, “Temizlik ve hijyene en çok gereksinim duyulan bu süreçte İŞKUR üzerinden sağlanan sınırlı sayıdaki geçici çalışanlarımızla birlikte okullarımızın personel problemi devam etmekte. Temizlik ve hijyen sorunu hala çözülememiştir. Eğitim-iş Denizli Şubesi olarak bu problemin çözümü için takibimizi sürdürüyoruz. Kadrolu çalışanlarımız olmadığı sürece problemlerin kalıcı olarak çözülmesi mümkün değildir” dedi.

“OKULLARI AÇTIK DEMEKLE SORUN ÇÖZÜLMÜYOR”

Eğitim-İş tarafından bakanlığa çözüm önerileri de sunulduğunu belirten Aydoğan, “Okul idareleri, öğretmenlerimiz ve velilerimizin özverisi ile eğitim öğretim yüz yüze sürmektedir. Okullar açtık demekle sorunlar çözülmüyor. Bakanlığa sunduğumuz yazılı raporlar ve talepler acilen karşılanmalıdır. Eğitim-iş yıllardır eleştirilerini yaparken çözüm önerilerini de bakanlığa sunmaktadır” ifadelerini kullandı.