Sağlık çalışanlarına ikinci doz aşılama başladı – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. KORONAVİRÜS
  6. /
  7. Sağlık çalışanlarına ikinci doz aşılama başladı

Sağlık çalışanlarına ikinci doz aşılama başladı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 11 Şubat 2021 Perşembe - 16:34Güncelleme: 13 Şubat 2021 Cumartesi - 21:34
Sağlık çalışanlarına ikinci doz aşılama başladı

Denizli’de, coronavirüsle mücadele kapsamında 14 Ocak’ta başlayan aşılama sürecinde sağlık çalışanlarına ikinci doz uygulanmaya başlandı.

Dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan coronavirüs salgınında aşılama süreci devam ediyor.14 Ocak’ta başlayan aşılama sürecinde, sağlık çalışanlarına ikinci doz uygulanmaya başlandı.

Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk aşılama çalışmalarını yerinde görmek ve ikinci doz aşısını yaptırmak için Denizli Devlet Hastanesi’ni ziyaret etti. Sağlık çalışanlarıyla görüşen ve aşılama çalışmaları hakkında bilgi alan Öztürk, ikinci doz coronavirüs aşısını yaptırdı.

“AŞILAMA VE TEDBİRLERLE SALGININ ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ”

Sağlık çalışanlarına yönelik ikinci doz aşılama işlemini hızlı bir biçimde tamamlamayı hedeflediklerini ifade eden Öztürk, Sağlık çalışanlarımızın ardından birinci doz aşısını yaptırıp 28 günlük süresi dolan diğer vatandaşlarımızın da ikinci doz aşılama işlemlerine geçilecek. Yine Sağlık Bakanlığımızca belirlenen COVID-19 Aşısı Ulusal Uygulama Stratejisine göre 70 yaş üzeri vatandaşlarımızın da aşılama çalışmaları başladı. Aşılama ve tedbirlerle salgının üstesinden geleceğiz” dedi.

Öte yandan, Sağlık Bakanlığı’nın Covid-19 Aşısı Bilgilendire Platformunda yer alan anlık bilgilere göre, Denizli’de 44 bin 326 kişinin coronavirüs aşısı olduğu bildirildi.

 DENİZLİ (İHA)