Nuri Dede, 93 yaşında coronavirüsü yendi – D20Haber
07.05.2024, Salı
12 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. KORONAVİRÜS
  6. /
  7. Nuri Dede, 93 yaşında coronavirüsü yendi

Nuri Dede, 93 yaşında coronavirüsü yendi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 25 Kasım 2020 Çarşamba - 13:25Güncelleme: 25 Kasım 2020 Çarşamba - 15:50
Nuri Dede, 93 yaşında coronavirüsü yendi

Denizli’de, coronavirüse yakalanan ve tedavi sürecini evinde tamamlayan 93 yaşındaki Nuri Güler, sağlığına kavuştu.

Bir süre önce rahatsızlanan ve COVID-19 testi pozitif çıkan 6 çocuk, 61 torun sahibi Nuri Güler, evinde karantinaya alındı. Oğullarının birinden kaptığı virüsle hastalanan Nuri Dede’ye ilaç tedavisi buygulandı. Karantina boyunca öksürük ve halsizlik şikayetleriyle boğuşan Güler verdiği mücadeleyi kazanarak sağlığına kavuştu.

Şeker, tansiyon, kolesterol gibi kronik herhangi bir rahatsızlığı olmayan Güler, sağlık çalışanlarına minnettarlığını dile getirerek, “Oğlumun coronavirüs olmasından sonra evime sağlık çalışanları geldi. Test yaptılar. Benim de  corona olduğumu söylediler. İlaç bırakıp, ziyaret ederek durumumu takip ettiler. Hepsinden Allah razı olsun. Sigara, alkol hiç kullanmadım.  Her öğünde yemeklerden sonra tatlı yemeyi çok severim. Bu yaşıma kadar sağlıkla ilgili herhangi bir rahatsızlığım olmamıştı. Ömrü hayatımızda bunu da görmek varmış. İnşallah tüm hastalar benim gibi iyileşerek şifa bulurlar” dedi.

Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk ise, Nuri Güler’e geçmiş olsun dileklerini ileterek;“ Nuri Amcamız aile içi temasla coronaya yakalanmış. Karantina süresi boyunca yaptığımız takibinde öksürük  ve halsizlik şikayetleri oluştu. Sağlık çalışanlarımızın gayreti ve takibiyle evde tedavisini tamamladı ve sağlığına kavuştu. Nuri amcamızda gördüğümüz gibi aile içi bulaş çok fazla ve büyüklerimizi yeterince koruyamıyoruz. Burada özellikle gençlere çok büyük sorumluluk düşüyor. Sosyal hayatı sınırlayıp kurallara uyarak büyüklerimizi özellikle de yaşlılarımızı korumalıyız.  Herkes Nuri Amcamız kadar şanslı olmayabilir” ifadelerini kullandı.